середа, 06 травня 2020 13:13

Шевченко і Ребров потрапили в топ-50 найгірших трансферів англійської Прем'єр-ліги

Шевченко і Ребров потрапили в топ-50 найгірших трансферів англійської Прем'єр-ліги
Шевченко і Ребров були найкращою парою форвардів "Динамо" в 1997-99 роках. Фото "Футбол-24"

В Англії визначили рейтинг 50 найгірших трансферів клубів англійської Прем'єр-ліги за всю 28-річну історію існування цього турніру. У ньому знайшлося місце і для 2 українців - форвардів Сергія Реброва, який 2000 року перейшов із київського "Динамо" в "Тоттенгем" за 16,2 млн фунтів, і Андрія Шевченка, який змінив "Мілан" на "Челсі" 2006 року в обмін на 39,5 млн фунтів. Про це пише портал ESPN.

Реброву укладачі рейтингу відвели 25-у позицію, мотивувавши потрапляння українця наступним чином: "Ребров був частиною знаменитої бомбардирської зв'язки з Андрієм Шевченком в Києві. У той час як Шевченко дивував у "Мілані", а потім розчаровував у "Челсі", Ребров відразу ж потрапив у непоказний англійський етап своєї кар'єри. "Шпори" сподівалися побачити форварда, який забиває по 10 голів у Лізі чемпіонів, як під час його заключного сезону в "Динамо", але Реброву вдалося забити лише 10 голів у 59 матчах Прем'єр-ліги, в тому числі один у 30 поєдинках у другому сезоні. "Тоттенгем" потім позичив його "Фенербахче" на залишок дії контракту".

Стосовно Шевченка, то його помістили на 7-у позицію найгірших трансферів в історії АПЛ.

"Довгі роки Роман Абрамович вважався "білим китом", але в підсумку російський олігарх нарешті зумів придбати свою людину в Лондон, переконавши "Мілан" продати Андрія Шевченка "Челсі" за рекордну для британського ринку суму. Прихід Шевченка, мабуть, мав означати швидкий від'їзд Дрогба, і Жозе Моуріньо очікував, що українець буде для нього пріоритетним варіантом. Проблема полягала в тому, що новачку було вже 29 років, і хоча він багато забивав у "Мілані", на "Стемфорд Брідж", як здалося, він відразу постарішав. Травми, непослідовність у грі і воскресіння Дрогба привели до того, що Шевченко забив лише 9 м'ячів у 48 матчах в АПЛ. Моуріньо довіряв Дрогба, а Шевченка використовував без явної позиції, в результаті чого Абрамович звільнив португальського тренера 2007 року. Шевченко після другого свого сезону в Лондоні відправився в оренду в "Мілан", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли вирішиться доля Шевченка в збірній України

Після виступів за "Челсі" і "Фенербахче" відповідно, Шевченко й Ребров повернулися до київського "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко і Ребров потрапили в топ-50 найгірших трансферів англійської Прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути