четвер, 09 квітня 2009 10:58

Селін Діон прибере до рук один з найстаріших клубів НХЛ

Селін Діон прибере до рук один з найстаріших клубів НХЛ

Канадська співачка Селін Діон увійшла до числа претендентів на придбання клубу НХЛ "Монреаль Канадієнс".  Співачка, а також ще дев"ять потенційних покупців "Монреаля", уклали конфіденційні угоди з Bank of Montreal. До 17 години за місцевим часом 9 квітня (перша година ночі 10 квітня за київським часом) претенденти повинні подати офіційні заявки на придбання клубу.

Покупець отримає спортивний комплекс "Белл-Центр"

Мова йде про придбання 80-процентного пакету акцій клубу, власником якого в даний час є відомий американський бізнесмен Джордж Джіллетт. Останнім часом Джіллетт, який також є співвласником англійського футбольного клубу "Ліверпуль" і американської гоночної команди Richard Petty Motorsports, розпродає частину своїх активів.

Окрім клубу НХЛ, покупцеві частки Джіллетта дістанеться спортивний комплекс "Белл-Центр", в якому, зокрема, проходять концерти. У 2008 році серію концертів в "Белл-Центрі" дала Діон.

Окрім Діон, в число охочих придбати "Монреаль" увійшли засновник Цирку Сонця Гі Лаліберте і крупна мережа кабельного телебачення QuebecorMedia. Крім того, претендентами на придбання клубу є декілька американських і канадських бізнесменів.


Довідка "Gazeta.ua"

"Монреа́ль Кана́дієнс" (фр. Canadiens de Montréal, англ. Montreal Canadiens) — заснована у 1909 професіональна хокейна команда міста Монреаль, провінції Квебек. "Канадієнс" — одна з шести первісних команд Національної хокейної ліги.

Команда — член Північно-східого дивізіону, Східної конференції, Національної хокейної ліги.

"Канадієнс" 24 рази виграли хокейний трофей Кубок Стенлі. На даний момент у них найбільша кількість перемог у всій НХЛ. Також "Канадці" встановили найдовшу серію перемог у плей-оф НХЛ: 5 років поспіль (1955—1960) та 4 роки поспіль (1976—1980). Проте, 4 перемоги поспіль і у "Нью-Йорк Айлендерс". Склад "Монреаль Канадієнс" у 1977 році, який другий раз з чотирьох перемог у серії, здобув Кубок Стенлі був названий другою великою спортивною командою світу всіх часів, за версією телеканалу ESPN (Entertainment and Sports Programming Network).

За матеріалами lenta.ru, news.yahoo.com

Зараз ви читаєте новину «Селін Діон прибере до рук один з найстаріших клубів НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути