понеділок, 12 червня 2017 15:39

"Щасливий, що українці нарешті отримали шанс вільно подорожувати" - воротар збірної Фінляндії

"Щасливий, що українці нарешті отримали шанс вільно подорожувати" - воротар збірної Фінляндії
Воротар збірної Фінляндії Лукаш Градецкі знає 5 мов

Воротар збірної Фінляндії Лукаш Градецкі прокоментував результат матчу проти України та привітав українців із безвізом. Вчора команда Андрія Шевченка обіграла Суомі на виїзді з рахунком 2:1 у матчі відбору на Кубок світу.

"Ми грали нормально. Проблеми традиційно виникли в зоні біля чужих воріт. У випадку з першим пропущеним голом ми погано захищалися. Нам вдалося відігратися, але зовсім скоро ми знову пропустили. Це наша помилка. Але я думаю, що нам вдалося зробити матч важким для суперника. Українцям було непросто проходити наш захист. Але збірна України везе додому 3 очки, тому мені немає чого сказати. Залишається лише привітати команду. Це футбол. Переміг той, хто краще реалізував свої моменти.

Не можу сказати, що саме я головна зірка збірної Фінляндії. Нам потрібно, щоб більше фінських футболістів виступали в сильних чемпіонатах. У наших молодих гравців є великий потенціал. Можна виділити нападників Пог'янпало і Пуккі. Сподіваюся, одного дня збірна Фінляндії матиме польових гравців, які забиватимуть м'ячі. Тоді мені не доведеться бути зіркою.

Я слідкую за новинами. Мені цікаво знати більше про світ, в якому я живу. Я щасливий, що українці нарешті отримали шанс вільно подорожувати. Я не надто глибоко знаю ситуацію в Україні. Сподіваюся, вона не надто критична.

Я слідкую за політикою у Фінляндії. Такий стиль мого життя. Але я не збираюся робити політичної кар'єри. Це не моє.

Газети регулярно пишуть про події в Україні, але це не основна тема новин. У Фінляндії теж є багато проблем. Нормально, що фіни більше цікавляться життям власної країни. Але люди, які активно слідкують за ситуацією на Донбасі, знаходять інформацію. Сподіваюся, одного дня у вас буде така ж чудова країна, як у нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде багато українських вболівальників, адже ви отримали безвіз" - воротар збірної Фінляндії

Лукаш Градецкі народився у Братиславі. У 6 років із батьками переїхав у Фінляндію.

"Знаю 5 мов. Можу говорити англійською, данською, німецькою, словацькою та фінською. Російську чи українську мови можу зрозуміти на 10-12 відсотків, але не більше", - каже Лукаш.

Воротар виступає за франкфуртський "Айнтрахт". У цьому сезоні команді дійшла до фіналу Кубка Німеччини, де програла дортмундській "Боруссії".

У наступному турі кваліфікації Кубка світу 2 вересня зіграють такі пари: Україна - Туреччина, Фінляндія - Ісландія, Хорватія - Косово.

Зараз ви читаєте новину «"Щасливий, що українці нарешті отримали шанс вільно подорожувати" - воротар збірної Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути