середа, 28 березня 2012 11:32

Збірну Німеччини закликали відвідати Освенцім і Бабин Яр перед Євро-2012

Збірну Німеччини закликали відвідати Освенцім і Бабин Яр перед Євро-2012
Точна дата і деталі поїздки збірної Німеччини в Освенцім не відомі Фото: AFP

Збірна Німеччини з футболу відвідає перед чемпіонатом Європи, який пройде в Польщі і в Україні, меморіальний комплекс Освенцім. Про це в інтерв'ю газеті Juedische Allgemeine розповів президент Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганг Нірсбах (Wolfgang Niersbach). Повна версія інтерв'ю буде опублікована 29 березня.

"Я особисто вже був в Освенцимі і знаю з власного досвіду, наскільки важливо пам'ятати про Голокост", - зазначив президент DFB. Поки точна дата і деталі поїздки не відомі. За словами Нірсбаха, в футбольному союзі не хочуть, щоб цей візит перетворився на публічне шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напис Arbeit macht frei повертають в Освенцім

Раніше президент центральної ради євреїв Німеччини Дітер Грауманн (Dieter Graumann) закликав DFB і національну німецьку збірну з футболу відвідати Освенцім і Бабин Яр.

Під час Другої світової війни нацисти створили комплекс з концтаборів недалеко від міста Освенцім на території окупованої Польщі. За час його існування там було вбито або померли близько 1,5 мільйона людей. У 1947 році на цій території був відкритий меморіал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайдені креслення Освенціма можуть змінити уявлення про Голокост (ФОТО)

Бабин Яр, розташований на околиці Києва, став місцем масових розстрілів під час окупації міста гітлерівськими військами. Там були страчені понад 100 тисяч осіб, значну частину з яких складали українські євреї.

Зараз ви читаєте новину «Збірну Німеччини закликали відвідати Освенцім і Бабин Яр перед Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути