середа, 09 лютого 2011 09:03

Збірна України в серії пенальті обіграла команду Луческу

Збірна України в серії пенальті обіграла команду Луческу

Національна збірна України з футболу зіграла свій перший матч у 2011-му році.

На Кіпрі українці зустрілися з румунами, в півфіналі товариського турніру з 4-х команд.

Основний час закінчився з рахунком 2:2, і лише в серії післяматчевих пенальті підопічні Юрія Калитвинцева вирвали перемогу.

На 23-й хвилині румуни збили Алієва біля своєї штрафної. Всі очікували, що бити буде сам потерпілий, але Олександр віддав право на удар Ракицького. І не прогадав - після пострілу Ярослава м'яч влетів у дальню "шістку".

Команда Развана Раца і Развана Луческу трохи розгубилася, і українці не забули цим скористатись. Девіч і Мілевський зіграли в стіночку, і Артем розстріляв ворота румун.

Проте "синьо-жовті" не втримали перевагу. Румуни подали кутовий, Мілевський вкрай невдало прийняв м'яч, і в результаті Алекса один м'яч відіграв.

Українці у відповідь провели ще одну відмінну атаку, яка завершилася пострілом Тимощука і сейвом румунського воротаря Пантілімона.

А в атаці у відповідь румуни зрівняли рахунок. Гол вийшов, немов близнюк першого - знову кутовий, знову плутанина в нашому штрафному, і знову гол Алекси.

Ситуацію міг моментально змінити Девіч, але Марко не пощастило - після його удару з розвороту м'яч чиркнув поперечину і вийшов за межі поля.

У другій половині гри Калитвинцев випустив на поле 4-х гравців - Морозюка, Ротаня, Ярмоленка і Кравця. Але гра стала менш яскравою. Другий тайм запам'ятався більше впертою боротьбою, а також дещо грубою грою з боку обох команд.

Загалом, футболісти довели гру до післяматчевих пенальті. На щастя, у Юрія Калитвинцева залишився припасений "туз у рукаві" - головний спеціаліст з пенальті Олександр Шовковський, який на заключній хвилині замінив П'ятова.

І СаШо не підвів - парирував 2 перших пенальті!

А українці вразили ворота румунів 4 рази з 5-ти. Відзначилися Ярмоленко, Тимощук, Кравець і Ротань. До речі, у румунів забив захисник "Шахтаря" Разван Рац.

Таким чином збірна України пробилася у фінал кіпрського турніру, де 9 лютого зіграє зі Швецією. У другому півфіналі скандинави здолали Кіпр з рахунком 0:2.

Товариський матч

Україна - Румунія - 2:2 (по пенальті 4:2)

Голи: Ракицький (23), Мілевський (32), Алекса (34), Алекса (44)

Україна: П'ятов (Шовковський, 90), Гусєв, Чигринський, Ракицький, Федорів, Алієв (Кравець, 68), Тимощук, Степаненко (Ротань, 62), Коноплянка (Ярмоленко, 62), Девіч (Морозюк, 46), Мілевський.

Румунія: Пантілімон, Мафтей, Гардош, Папп, Рац, Роман (Ілліе, 58), Алекса, Мурешан (Апостол, 78), Дяк, Сбурля (Ганя, 69), Букур (Зіку, 57).

Попередження: Дяк, Мафтей - Гусєв, Федорів, Ракицький, Алієв, Мілевський, Кравець.

Серія пенальті: Ярмоленко (0:1); Зіку (0:1); Тимощук (0:2); Папп (0:2); Кравець (0:3); Ганя (1:3), Гусєв (1:3 ), Рац (2:3); Ротань (2:4).

За матеріалами DELFI

Зараз ви читаєте новину «Збірна України в серії пенальті обіграла команду Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути