пʼятниця, 12 жовтня 2012 07:45

"Збірна Молдови вміє грати у футбол" - Баль
5

Андрій Баль у конференц-залі стадіону "Зімбру"
Фото: ФОТО: Ірира КОЗЮПА
Крихітний конференц-зал арени нагадував "рукавичку"

Напередодні матчу відбору на ЧС-2014 Молдова — Україна виконувач обов'язків головного тренера гостей Андрій Баль дав прес-конференцію у конференц-залі стадіону "Зімбру".

Крихітний зал ледве вмістив усіх охочих. Декому з журналістів навіть довелося стояти, або сидіти ледь не за спиною у Баля.

"Буду відповідати російською мовою, адже ми приїхали в гості, - каже Андрій Михайлович. - Ми детально переглянули матчі збірної Молдови. Можу сказати, що наш суперник — це дуже добротна та організована команда з досвідченими гравцями, які пройшли хорошу школу.

У матчі з Польщею молдовани створили чимало можливостей для взяття воріт. Команда показала, що вміє грати у футбол. Нам потрібно дуже серйозно поставитися до матчу. У принципі ми це і робимо."

Який психологічний стан команди у зв'язку з перебуванням Олега Блохіна у лікарні?

"Ми всі розуміємо, що Олег Володимирович потрапив у нелегку ситуацію. Слава Богу, що все добре закінчилося. Він відновлюється швидкими темпами. Гравці у курсі справи. Ми спілкуємось з Олегом Володимировичем по телефону. Він багато праці вклав у цю команду, тому постараємось його не підвести."

Що трапилося з Коноплянкою?

"Женя на тренуванні отримав ушкодження гомілкостопа — підвернув його. Футболіст залишився у Києві і проходить курс лікування. Ми готуємо його до наступного матчу."

Яка основна небезпека у збірної Молдови?

"Недооцінки у жодному разі не має бути. Ми над цим працюємо. А когось виділяти я б не хотів, щоб не відкрити своїх козирів. У складі Молдови є хлопці, яким треба приділити увагу. Сьогодні у нас буде тренування. У п'ятницю зранку ми проведемо ще одне заняття. Після цього ми визначимося зі складом на гру і поставимо конкретне завдання перед кожним гравцем. Поки я виконувач обов'язків головного тренера збірної. Побачимо, що буде далі".

Хто працюватиме з голкіперами у зв'язку з відсутністю Юрія Роменського?

"Він брав участь у тренувальному процесі, але лікарі заборонили йому перельоти. Для нього ще небажано літати. Наші голкіпери знають свою роботу і чудово з нею дають собі раду".

Андрій Михайлович, ви будете берегти футболістів на матч з Чорногорією?

"У жодному разі. У першу чергу ми готуємося на збірну Молдови. Після матчу ми будемо дивитися, хто в якому стані знаходиться. Нам потрібні гравці, які викладаються на 100% і показують свій максимум."

Травми отримали захисник Ракицький і півзахисник Коноплянка, а ви викликали у збірну двох нападників - Селезньова та Мілевського. З чим це пов'язано?

"Справа у тому, що Марко Девіч тиждень не працював. Його стан бажає кращого. Якщо подивитися по лініям, то саме напад потребував підсилення."

В якому стані перебувають Артем та Євген?

"Ми їх викликали на два матчі. Будемо вирішувати хто гратиме, а хто ні. Можливо, вони вийдуть на Чорногорію."

Ви сказали, що спілкуєтеся з Блохіним. Він давав якісь вказівки на матч з Молдовою?

"Я не буду казати, про що ми говорили. А спілкувалися ми про все - про життя, здоров'я і нашу професію. Треба перебувати у команді, щоб все знати. Хоча він і так все відчуває. Напевне, він подивиться матч по телевізору. Не хотілося його втомлювати професійними справами. Хочеться, щоб він відпочивав. Правда, дещо ми з ним таки визначили".

Вас задовольнить нічия у матчі з Молдовою чи це буде вважатися невдачею?

"Це футбол. Тут все можливе. Ми приїхали боротися за перемогу. До цього прагне кожна команда. Як все вийде покаже гра."

Нагадаємо, матч Молдова — Україна пройде 12 жовтня у Кишиневі. Пряма трансляція поєдинку розпочнеться о 21:00 на "Інтері".

Зараз ви читаєте новину «"Збірна Молдови вміє грати у футбол" - Баль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути