Ексклюзиви
субота, 08 лютого 2014 12:10

Спецтема: Олімпіада в Сочі: спортивне свято вартістю 50$ млрд

Шапки-вушанки, тапки і шорти: парад команд-учасниць Олімпіади в Сочі
24

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

На сочинському стадіоні "Фішт" більш ніж 40 тисяч глядачів стали свідками неймовірного спортивного дійства – церемонії відкриття Ігор ХХІІ зимової Олімпіади. Більш ніж 3 мільярда спортивних уболівальників спостерігали за святковим дійством завдяки телетрансляціям по всьому світу.

Як і обіцяли організатори, які до останнього тримали в інтризі подробиці святкової церемонії, цікавинок та сюрпризів було чимало.

Безумовно, невід'ємною частиною церемонії відкриття став парад команд-учасниць. Першими традиційно йшли греки, а замикали ходу господарі - збірна Росії.

На чолі української колони з прапором держави гідно пройшла найдосвідченіша спортсменка Олімпійської збірної України - лижниця, бронзовий призер світової першості та переможниця етапів Кубка світу Валентина Шевченко. За нашою спортсменкою слідували президент НОК України Сергій Бубка, шеф місії на Іграх XXII Олімпіади Ніна Уманець, виконуючий обов'язки Міністра молоді та спорту України Равіль Сафіуллін й звісно наші олімпійці.

З трибун команду вітав президент України Віктор Янукович.

Офіційні промови виголошені, клятви проголошені, прапор майорить на флагштоці, олімпійський вогонь запалено, Ігри ХХІІ зимової Олімпіади – відкрито.

Зараз ви читаєте новину «Шапки-вушанки, тапки і шорти: парад команд-учасниць Олімпіади в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути