Ексклюзиви
субота, 02 грудня 2017 19:23

"Найслабша група у господарів, а найсильніша в Аргентини": кому пощастило з жеребкуванням на Кубку світу

1 грудня в Москві відбулося жеребкування фінальної стадії Кубка світу-2018.

  У Кубку світу-2018 візьмуть участь 32 збірні
У Кубку світу-2018 візьмуть участь 32 збірні

Група A: Росія, Саудівська Аравія, Єгипет, Уругвай

Господарям турніру пощастило з жеребкуванням. У матчі відкриття Росія зіграє проти Саудівської Аравії. Вирішальним поєдинком для росіян за вихід з групи буде зустріч з Єгиптом у другому турі.

Фаворити на вихід: Уругвай і Росія

Група B: Португалія, Іспанія, Марокко, Іран

Важко повірити в якусь сенсацію в цій групі від Марокко і Ірану, враховуючи підбір виконавців і силу двох сусідів з Піренейського півострова.

Фаворити на вихід: Іспанія і Португалія

Група C: Франція, Австралія, Перу, Данія

Непогане жеребкування для Франції, яка входить до числа фаворитів на перемогу в Кубку світу. Данія та Перу позмагаються за друге місце в квартеті. Мінус перуанців - велика кількість вікових футболістів.

Фаворити на вихід: Франція і Данія

Група D: Аргентина, Ісландія, Хорватія, Нігерія

Одна з найцікавіших і найнесподіваніших груп на Кубку світу. За іменами аргентинці і хорвати виглядають головними претендентами на вихід в плей-оф. Ісландія сенсаційно дійшла на Євро-2016 до чвертьфіналу, але тут цікаво буде подивитися, як вікінги гратимуть проти збірних з інших континентів.

Ісландія і Хорватія грали в одній відбірній групі на Кубок світу і там обмінялися домашніми перемогами. Україна якраз поступилася цим двом командам у відборі.

Фаворити на вихід: Аргентина і Хорватія

Група E: Бразилія, Швейцарія, Коста-Ріка, Сербія

Бразилія тут очевидний фаворит. Коста-Ріка і Сербія не подарунки і швейцарцям доведеться поборотися з ними за друге місце в групі.

Фаворити на вихід: Бразилія і Швейцарія

Група F: Німеччина, Мексика, Швеція, Південна Корея

Очевидно, німцям в цій групі не буде рівних. Мексика і Швеція між собою розіграють друге місце.

Фаворити на вихід: Німеччина і Мексика

Група G: Бельгія, Панама, Туніс, Англія

Очевидні фаворити - бельгійці і англійці. Панама та Туніс виглядають туристами на рівні Кубка світу.

Фаворити на вихід: Бельгія і Англія

Група H: Польща, Сенегал, Колумбія, Японія

Дуже рівна група, в якій немає жодного яскраво вираженого фаворита. Тут слід чекати сюрпризів та інтриги до останнього туру. Польщі може допомогти досвід і стабільність. Колумбія битиметься з Сенегалом і Японією за другу путівку в плей-оф.

Фаворити на вихід: Польща і Колумбія

  Наставник збірної Німеччини Йоахім Льов
Наставник збірної Німеччини Йоахім Льов

Михайло Бірюков, шеф-редактор сайту Eurosport:

Головні фаворити - Бразилія та Німеччина. Якщо вони виграють групи, то потраплять в різні сітки плей-оф і можуть дійти до фіналу на досвіді. І там вже не буде 7:1, тому що Бразилія нарешті отримала сильного і авторитетного тренера Тіте, який відкриває кращі якості гравців. А у Німеччині додалося проблем. Головна - в розумі Льова. У нього занадто багато варіантів зі схемами і складом. Молодим німцям від цього було важко на Євро-2016.

Найлегша група - група A зі збірною Росії. Уругвай сильний парою форвардів, але вже зовсім не той, що бився за бронзу в 2010-му, для Єгипту цей Кубок світу перший за багато-багато років і саме потрапляння на турнір для них вже успіх, Саудівська Аравія - найслабша команда Азії за грою і виконавцям. З Росією теж все зрозуміло: вболівальники визнають, що нинішній склад - найслабший в історії збірної.

Головні фаворити - Бразилія та Німеччина. Якщо вони виграють групи, то потраплять в різні сітки плей-оф і можуть дійти до фіналу на досвіді

Найскладніша група - D. Кожна команда тут заслуговує плей-оф: Аргентина через Мессі, Хорватія через видовищну гру і класних гравців з -топ-клубів, Ісландія через зразковий командний футбол і гарну казку, Нігерія - через, можливо, найкраще покоління талантів в країні - там молода і зухвала команда.

У Росії зараз популярний мем, на якому зображений задоволений фанат після жеребкувань КС-2002 і КС-2014. Але в обох випадках команда не вийшла з групи, хоча їй пророкували плей-оф. Футболісти збірної Росії традиційно недооцінюють слабких суперників. Можливо, справа в менталітеті - команді простіше налаштовуватися, коли її списують з рахунків і коли її становище безвихідне. Домашні стадіони повинні допомогти не без труднощів, але вийти з групи. І на цьому все закінчиться - в першому ж матчі плей-оф Росію ка класі усуне Іспанія або Португалія.

Олег Барков, журналіст сайту "Footboom":

Як не дивно, але жеребкування групового етапу КС-2018 вийшло досить цікавим. Господарі на перший погляд потрапили в легку групу, але Уругвай там очевидний фаворит, а Єгипет попсує нерви росіянам. Я б не поспішав відправляти Росію в плей-оф, адже і календар говорить не на їхню користь - в заключному турі їм доведеться зіграти з Уругваєм.

Цікаво буде поспостерігати за протистоянням двох сусідів - Португалії та Іспанії. Вони в своїй групі очевидні фаворити, марокканцям тут не позаздриш. Беззаперечний фаворит і збірна Франції, якій дісталася легка група. Це ж можна сказати і про Бразилію і діючих чемпіонів світу німців - проблем з виходом в плей-оф у них не буде.

"Групою смерті" вважаю групу D. Аргентина, Ісландія, Хорватія, Нігерія - тут кожен матч буде яскравим

Найсильнішою групою, так званою "групою смерті", вважаю групу D. Аргентина, Ісландія, Хорватія, Нігерія - тут кожен матч буде яскравим. На їх місці могли б бути ми. В цей квартет потрапили два суперника збірної України по відбірному турніру - ісландці і хорвати. А ось найменш тьмяною за іменами виявилася група Н, де зібралися Польща, Колумбія, Сенегал і Японія. Але у мене є передчуття, що саме представники цієї групи піднесуть влітку сюрприз і зайдуть далеко по турнірній сітці. Вже дуже цікаві колективи у всіх чотирьох цих збірних.

Роберто Моралес, коментатор каналів "Футбол 1" / "Футбол 2":

Найслабша група у господарів, а найсильніша в Аргентини. Бразилія і Німеччина - головні фаворити турніру. Може додати Аргентина. У Франції прекрасний склад, але проблеми з тренером. Чекаю на прогрес Іспанії.

  Кубок світу пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року
Кубок світу пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав фаворитів Кубка світу-2018

Збірна України втретє поспіль не зіграє на світовій футбольній першості, посівши 3-е місце у відбірковій групі після Ісландії та Хорватії.

21-й Кубок світу з футболу пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року в 11 містах Росії: Москві, Санкт-Петербурзі, Казані, Єкатеринбурзі, Сочі, Самарі, Саранську, Калінінграді, Ростові-на-Дону, Нижньому Новгороді і Волгограді.

Зараз ви читаєте новину «"Найслабша група у господарів, а найсильніша в Аргентини": кому пощастило з жеребкуванням на Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути