субота, 06 квітня 2013 10:37

Саладуха стала кращою спортсменкою березня в Україні

Саладуха стала кращою спортсменкою березня в Україні
Саладуха виграла чемпіонат Європи і обновила рекорд України ФОТО: hotsport.ua

За рішенням Національного олімпійського комітету України найкращою спортсменкою першого весняного місяця визнана легкоатлетка Ольга Саладуха. Особистий наставник спортсменки Анатолій Бойко названий найкращим тренером у березні.

Вагому заявку на це визнання Ольга зробила на чемпіонаті Європи у шведському Гетеборзі, коли в секторі для потрійного стрибка не просто виграла титул найсильнішої на континенті, але й обновила рекорд України - 14,88 м. З цим же результатом наша спортсменка очолює і світовий топ-лист сезону.

Нагадаємо, що вже другий рік поспіль Ольга Саладуха у зимовому сезоні б'є національні рекорди. У 2012 році на одному з найпрестижніших міжнародних турнірів у Стокгольмі вона приземлилася на позначці 14,79 м, тим самим перевершивши досягнення для закритих приміщень олімпійської чемпіонки Інесси Кравець (14,67 м), яке трималося 17 років.

Чинну чемпіонку світу, бронзову медалістка Олімпійських ігор в Лондоні НОК вже вдруге визнає найкращою спортсменкою місяця. Диплом та статуетку з рук президента НОК Сергія Бубки Ольга отримувала у 2010 році, коли в липні стала чемпіонкою Європи.

Зараз ви читаєте новину «Саладуха стала кращою спортсменкою березня в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути