Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2012 17:26

"Шахтар" в минулому році збагатив Ахметова на 617 млн ??грн

"Шахтар" в минулому році збагатив Ахметова на 617 млн ??грн
У порівнянні з минулим роком "Шахтар" заробив на 52 млн менше. Фото: shahta.org

За підсумками минулого сезону "Шахтарю" вдалося заробив 617 млн ??грн, про це твердить річний звіт донецького клубу, який був розміщений на офіційному сайті. Це на 52 мільйони менше, ніж заробила команда сезоном раніше.

Так, на продажу і оренді гравців "гірники" заробили 92 млн, отримавши доходи від УЄФА у розмірі 120 мільйонів, а від комерційної діяльності - 203 млн. Спонсорство і реклама принесли клубу Ріната Ахметова 78 млн, продаж квитків та абонементів - 39 мільйонів, корпоративні ложі, продаж атрибутики і доходи від трансляцій - 86 мільйонів.

Доходи від спонсорства та реклами зросли до 78 млн грн, що на 44% більше аналогічного показника попереднього сезону. Сезон, який завершився, був успішним з точки зору продажу квитків - як на матчі "Шахтаря" в чемпіонаті України, так і на єврокубкові.

Незважаючи на те, що виступи в Лізі чемпіонів закінчилися на груповій стадії, за підсумками сезону вдалося досягти відмінних показників завдяки відвідуваності домашніх ігор "Шахтаря" в чемпіонаті України.

Середня кількість глядачів на матчах УПЛ за сезон - 37 050 чоловік (при спочатку запланованому показнику в 36 000). На сьогодні це рекорд в історії всіх чемпіонатів України.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" в минулому році збагатив Ахметова на 617 млн ??грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути