Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2019 19:00

"Шахтарю" варто посилити окремі позиції

"Шахтар" завершив передсезонні збори в Німеччині та повернувся до дому. 3 липня "гірники" візьмуть курс на Австрію, де проведуть другий передсезонний збір.
В Німеччині підопічні Луїша Каштру зіграли два товариських матчі. Спочатку перемогли болгарський "Лудогорець" 3:0, а потім завдали поразки ще одному представнику цієї країни ЦСКА.

На першому зборі новий тренер Каштру більше знайомився з командою. До "Шахтаря" повернулися частина орендованих гравців, які в минулому сезоні грали за інші клуби. Крім того, свій шанс отримали молоді футболісти – воротар Трубін та недавній тріумфатор молодіжного Кубку Світу Сікан. 18 річний нападник проявив себе з кращої сторони забивши 2 м'ячі у двох матчах.

Новий тренер "Шахтаря" взяв на збори з командою двох 18 річних гравців


Особливих втрат "гірники" поки не мають. Ордець підписав контракт з московським "Динамо", але він в минулому сезоні фактично не грав через травми. Інший оборонець Бондаренко вирушив в оренду до " Віторії Гімараєш". Зимовий новачок "Шахтаря" за всю другу частину сезону зіграв тільки один матч. Роль цих футболістів була зовсім не значною в команді. Крім того, чергову травму отримав півзахисник Малишев. Ходять розмови про можливе повернення Тайсона в рідний "Інтернасіонал", але бразилець знаходиться в розташуванні команди

Автор: Офіційний сайт "Динамо" Москва
  Ордець перебрався до чемпіонату Росії
Ордець перебрався до чемпіонату Росії


Луїш Каштру не особливо міняє гру команди. Базові принципи побудови гри залишаються. Є тільки нові кадрові рішення. Повернувся до команди правий захисник Додо, який минулий сезон провів в " Віторії Гімараєш" разом з Каштру. Фактично, це вся новизна "гірників" перед початком сезону. Можна ще виокремити перехід атакуючого півзахисника Маркіньоса Сіпріано на позицію лівого захисника. Це скоріше перспективи на майбутнє, бо Ісмаїлі поки залишається в команді.

Каштру не змінює побудови гри "Шахтаря"

Найбільшою проблемою поки для "гірників" є побудова гри в середині поля. Каштру пробує різні варіанти, але схоже, що остаточно не визначився. Гарантоване місце в старті має опорник Степаненко. На інші позиції пробуються Маркус Антоніо, Алан Патрік Віктор Коваленко. Потрібно тут визначити краще поєднання гравців в середині поля.

На мою думку, для успішного виступу "Шахтаря" у наступному сезоні команді потрібно точково підсилити окремі позиції. Минулого сезону в єврокубках команда пропустила 22 м'ячі. З того часу " Шахтар" втратив Ракицького. Звичайно, що пара Кривцов – Хочолава стала більше зіграною, але проти дійсно сильних суперників важко назвати її надмірно надійною. Матчі проти "Динамо" показали, що тут проблем вистачає.

Автор: Офіційний сайт "Шахтаря"
   18 річний Данило Сікан на зборах в Німеччині забив двічі у ворота суперників
18 річний Данило Сікан на зборах в Німеччині забив двічі у ворота суперників

В півзахисті справи не кращі. Важку травму отримав Майкон. Бразилець пропустить першу частину сезону. Виходить альтернативи в Степаненку немає. На збори поїхав Піхальонок. Навряд чи він вже зараз готовий конкурувати за місце в складі чи успішно грати в єврокубках. Маркус Антоніо робить тільки свої перші кроки в європейському футболі . Тому знову безальтернативними стають Коваленко та Алан Патрік в середині поля.

Потрібно визначити краще поєднання гравців у середині поля

Не поїхав на збори нігерійський форвард Кайоде. Минулого сезону він не переконав своєю грою, хоча за нього були заплачені чималі гроші " Манчестер Сіті". Тепер у Каштру в розташуванні 32 річний Мораес та 18 річний Сікан. Ще для чемпіонату цієї пари може виявитися досить, а от в євро кубках буде складно. 32 роки – значний вік, особливо для форварда, коли потрібно багато виконувати бігової роботи. А у 18 років досвіду ще явно не вистачає. Приємно, забивати в товариських турнірах, але офіційні матчі суттєво відрізняються. Минулої зими Русин став кращим бомбардиром "Динамо" на зборах, але в чемпіонаті не має стабільного місця в складі.

Не варто від "Шахтаря" в новому сезоні чекати чогось особливого. Принципи побудови гри залишаться попередніми. Можливі тільки не суттєві кадрові рішення. Якщо на рівні внутрішніх змагань сил та ресурсів "гірникам" має вистачити, то в єврокубках для успішного виступу потрібно підсилювати окремі позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник "Шахтаря" перейде до "Брюгге"

Сезон " Шахтар" розпочне 28 липня матчем за Суперкубок в Одесі проти "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтарю" варто посилити окремі позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути