Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 01:05

"Шахтар" змусив "Ювентус" грати в п'ять захисників"- Євтушенко

"Шахтар" змусив "Ювентус" грати в п'ять захисників"- Євтушенко
Євтушенко: "Вийти "Шахтарю" з групи цілком реально". Фото: sport-xl.net

Екс-футболіст київського "Динамо", володар Кубка Кубків-1986 Вадим Євтушенко прокоментував для Gazeta.ua виїзний поєдинок "Шахтаря" проти італійського "Ювентуса" в рамках групового раунду Ліги Чемпіонів. Нагадаємо, гра завершилася внічию 1:1.

"Результат повністю відображає співвідношення сил в матчі, який виявився дуже цікавим з точки зору різних тактик, різних тренерських задумок, - говорить Вадим Анатолійович. - Разом з тим, було видно, що і у тих, і у інших головне завдання - не пропустити. "Ювентус" традиційно сильно грає в обороні. І на цьому тлі "Шахтар" провів сильний матч, змусивши італійців грати в п'ять захисників, а не в три. Асамоа і Ліхштайнер змушені були максимально зосередитися на оборонних діях. Команда Луческу ж постійно нагнітала обстановку, а не грала банально на відбій. Було багато можливостей взяти три очки, але десь не пощастило. Подивимося, чи вдасться донеччанам зіграти з "Ювентусом" в атакуючий футбол вдома".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмекери не вірять у перемогу "Шахтаря" над "Ювентусом"

"У складі "Шахтаря" як завжди добре виглядав Мхітарян. І дуже сильну гру продемонстрував Вілліан. Команді явно не вистачало ще одного креативного гравця, особливо в першій половині другого тайму, коли "Ювентус" перехопив ініціативу і влаштував неабиякий пресинг на ворота П'ятова. В цілому досить надійно зіграли Рац і Срна, в чемпіонаті України ми звикли їх бачити в атаці, а тут вони повністю зуміли перебудуватися на оборону", - зазначив Євтушенко.

"Якщо про мінуси, то гірники не зовсім вдало зіграли в першому таймі при стандартах. Що і вилилося в пропущений м'яч. Не сумніваюся, що в команді детально розберуть даний епізод. Адже такі моменти тим і небезпечні, що можуть в одну мить перекреслити всі попередні зусилля. "Ювентус" наочно продемонстрував, що висококласні команди таких помилок не прощають", - підкреслив Вадим Анатолійович.

"Гра показала, що вихід з групи для"Шахтаря" абсолютно реальний. Результат двораундового протистояння з "Челсі" дасть відповіді на всі питання. Англійці, звичайно, не будуть так грати в обороні, як "Ювентус", але акцент, швидше за все, зроблять на контратакуючих діях. І до цього треба бути готовим", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" змусив "Ювентус" грати в п'ять захисників"- Євтушенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути