Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 10:12

"Шахтар" зіграє 15 контрольних матчів
5

Донецький "Шахтар" вийшов з відпустки
Фото: ФОТО: shakhtar.com

У вівторок, 8 січня, донецький "Шахтар" вийшов з відпустки. Друга половина першого робочого дня 2013 почалася для "гірників" з того, що група футболістів, які вранці проходили медичний огляд, відправилася на заняття фітнесом.

Потім вся команда зібралася в кімнаті для теоретичних занять і після емоційних привітань настав момент прослухати традиційні настанови головного тренера команди Мірчі Луческу. Саме його концептуальний виступ дає початок ігровому року.

Містер у першу чергу звернув увагу присутніх на те, що часу на підготовку не так і багато. По суті справи, до матчу з "Боруссією" залишається трохи більше місяця. Зате у футболістів "Шахтаря" було достатньо часу на відпочинок, і вони повинні були добре відновитися після матчів минулого року.

"У нас був хороший рік, ми стали чемпіонами України, виграли Кубок і Суперкубок країни, вийшли з групи Ліги чемпіонів. Але найголовніше - це якість гри, яка була нами показана," - підкреслив Луческу.

Разом з тим він вважає, що результати могли бути і більш вражаючими. Під час новорічного відпочинку Містер неодноразово переглянув зустріч з "Ювентусом" і прийшов до висновку, що цю зустріч можна було і вигравати. "Втім, - сказав наставник "гірників", - для того щоб перемагати в подібних матчах, нам необхідно бути на рівень вище суперника".

"Загалом, ми беремо в новий ігровий рік все краще, що було напрацьовано нами, і починаємо рухатися далі, зростати," - повідомив тренер своїм підопічним.

Мірча Луческу зазначив, що зараз важливе кожне тренування, кожна контрольна гра. Треба постаратися уникнути травм і підійти до матчу з "Боруссією", яка цього року починає свої офіційні ігри куди раніше "Шахтаря", в як можна оптимальнішій формі. "У цій парі більше залежить від нас, від того, як ми будемо готові. Я не хочу, щоб у нас був спад. Ми повинні грати з усіма клубами Європи як мінімум на рівних", - підкреслив Містер.

Тренер коротко розповів про майбутню програму підготовки на зборах. Звернув увагу на те, що команду чекає 15 контрольних матчів: по 5 на еміратському, іспанському та турецькому зборах відповідно.

Після того як вступне слово було сказано, "Шахтар" відправився займатися біговою підготовкою на одному з полів бази "Кірша".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зіграє 15 контрольних матчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути