пʼятниця, 04 листопада 2016 00:11

"Шахтар" вийшов у плей-оф Ліги Європи
10

Донецький "Шахтар" обіграв бельгійський "Гент" на виїзді — 5:3. "Гірники" набрали 12 очок і достроково гарантували собі вихід у плей-оф Ліги Європи.

Матч команд у Львові завершився з рахунком 5:0 на користь підопічних Паулу Фонсеки. До кінця групового етапу залишилося два тури.

Порівняно з матчем у Львові Фонсека здійснив дві зміни у складі. Фред, який не грав проти "Гента" через дискваліфікацію, повернувся на поле. Натомість Малишев залишився у запасі. Травмованого Коваленка замінив Тайсон.

Наставник "Гента" Хейн Ванхазебрук повернув у ворота Якоба Рінне, який провалив матч у Львові. Фанати підтримали голкіпера оплесками перед початком зустрічі. У попередніх матчах чемпіонату Бельгії у воротах грав Яннік Тулен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гравці "Шахтаря" довели, що вони - не егоїсти" - Фонсека

"Буйволи" відкрили рахунок на 20-й сек. матчу. Саймон навісив з лівого флангу атаки у центр воротарського майданчика, де високий Кулібалі головою вколотив м'яч у кут воріт П'ятова.

"Шахтар" відігрався на 36-й хв. Марлос реалізував пенальті за порушення правил проти Тайсона. 11-метровий удар можна назвати подарунком від Рінне. Невдала гра воротаря у підсумку призвела до порушення правил.

До кінця тайму "Шахтар" забив двічі. На 41-й хв. Феррейра і Тайсон розіграли контратаку. Бразилець точно пробив у кут воріт. У компенсований арбітром час Тарас Степаненко провів третій гол "гірників".

У другому таймі команди влаштували перестрілку та обмінялися двома голами. За "Шахтар" забили Фред і Феррейра. У складі "Гента" відзначилися Пербе та Мілічевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні є "Шахтар", "Динамо" та клуби, які виступають досить погано" - наставник "Гента"

У паралельному матчі "Брага" перемогла "Коньяспор" -3:1.

Наступний матч Ліги Європи "Шахтар" проведе 24 листопада проти "Коньяспора" у Львові. Прямий ефір на телеканалі "Україна".

Ліга Європи

Груповий етап

4-й тур

"Гент" Бельгія - "Шахтар" Україна — 3:5 (1:3 2:2)

Гол: Кулібалі (1хв), Марлос (36 хв, з пенальті), Тайсон (41 хв), Степаненко (45 хв), Фред (68 хв), Пербе (84 хв), Феррейра (87 хв), Мілічевич (89 хв).

"Брага" - "Коньяспор" - 3:1

Турнірне становище: "Шахтар" - 12 очок, "Брага" - 5, "Гент" - 4, "Коньяспор" - 1.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" вийшов у плей-оф Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути