четвер, 18 лютого 2016 15:30

"Шахтар" тягтиме Тайсон – 22.05, донецький клуб починає плей-оф Ліги Європи 2015/16

Cьогодні, о 22.05 за Києвом, донецький "Шахтар" почне матч з німецьким "Шальке". Це буде перший поєдинок 1/16 фіналу Ліги Європи. Текстову трансляцію читайте на нашому сайті. З чим до нього підходить "Шахтар"?

1. "Шахтар" уперше постане перед публікою в новій іпостасі. Днями Рінат Ахметов заявив, що донецький клуб відтепер готуватиме гравців із подальшим продажем у більш багаті клуби. Вочевидь, Рінат Леонідович відклав на невизначений час реалізацію своєї амбітної мрії про фінал Ліги чемпіонів. Однак це не означає, що "Шахтар" візьме і впаде перед "Шальке".

 

2. Уперше навіть визнані фахівці не можуть сказати, хто буде лідером на полі в складі "Шахтаря". Від'їзд Алекса Тейшейри дає можливість поборотися за неформальне звання будь-кому із атакувальних гравців, зокрема, 20-річному Віктору Коваленку. Ще кілька років ми би назвали лідером капітана Даріо Срну, але навряд чи хорват, якому цього року виповнюється 34 роки, здатен завести команду, як у найкращі часи. Швидше за все команду тягтиме Тайсон, який виконував цю роль ще у харківському "Металісті".

"Шальке має кадрові проблеми в центрі оборони. А козир німців - стандарти"- Шахов

3. У донеччан загалом проблем більше аніж у суперників. Після дискваліфікації Фреда й від'їзду Тейшейри випала центральна вісь півзахисту. Навряд чи Малишев зможе замінити Фреда. Додаткове навантаження випаде на долю Степаненка. Тарасові варто бути обережним, пам'ятаючи, що судді не шкодують для нього жовтих карток.

4. Луческу заявив, що Віктор Коваленко вийде на поле в стартовому складі. Юному таланту гірників не варто боятися суперника. Кращого способу заявити про себе, як у такій грі не буває. Тим більше, у Віктора є гарний приклад перед очима. Його колишній одноклубник Зінченко дуже гарно налаштовується на матчі проти лідерів і в грі проти "Зеніта" був найкращим на полі, забивши гол у ворота учасника Ліги Чемпіонів.

5. Господарям будь-що треба зберегти недоторканими свої ворота. Тут основна надія – на Андрія П'ятова. Воротар збірної припускався жахливих ляпів під час турне "Шахтаря" Америкою, але, вочевидь, вичерпав їх ресурс напередодні вирішальних матчів. Якщо "Шахтар" не пропустить у Львові, швидше за все вийде до наступного кола. Донеччан нині не злякаєш чужим полем, бо свого вони ще не скоро побачать.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" тягтиме Тайсон – 22.05, донецький клуб починає плей-оф Ліги Європи 2015/16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути