середа, 05 грудня 2012 00:37

"Шахтар" трішки виправився за минулорічну Лігу чемпіонів" - Ахметов

"Шахтар" трішки виправився за минулорічну Лігу чемпіонів" - Ахметов
Рінат Ахметов ФОТО:gazeta.ua

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов відвідав відкрите тренування команди напередодні матчу групового етапу Ліги чемпіонів проти туринського "Ювентуса" і відповів на питання журналістів.

За яку суму "Шахтар" буде готовий розлучитися з Вілліаном?

"В моїх очах Вілліан — це топ-гравець, який може грати у будь-якому європейському клубі. Підкреслюю, будь-якому. Я впевнений, що багато європейських клубів слідкують за ним. Пропозицій варто чекати не взимку, а після закінчення Ліги чемпіонів, адже багато команд грають у турнірі. Наступного літа нам буде дуже важко втримати Вілліана. Головне, щоб він продовжував показувати футбол високої якості і завтра забив у ворота "Ювентуса".

Який би матч "Шахтаря" у Лізі чемпіонів ви б назвали найкращим?

"Мені здається "Шахтар" провів всі п'ять матчів на дуже високому рівні. Команда добре зіграла з "Ювентусом" на виїзді. Відзначу також два матчі з "Нордшелландом". У Данії в команди виникла складна ситуація, але футболісти зібралися і забили чотири м'ячі. У домашній грі з "Челсі" мали перемагати з більшим рахунком, ніж 2:1. Я переконаний, що ми не повинні були програвати лондонцям на виїзді.

Минулого року після жеребкування я казав, що ми можемо вийти з групи з першого місця. Вийшло зовсім не так. "Шахтар" став четвертим. Цього року у нас дуже важка група, я б сказав друга за складністю після квартету за участю "Реала", "Боруссії", "Манчестер Сіті" та "Аякса", але ми могли забезпечити собі місце у плей-офф вже після четвертого туру.

У п'яти матчах команда показувала красиву гру і завоювала повагу та визнання в Європі. Будемо сподіватися, що завтра гравці покажуть свої кращі якості, віддадуть всі свої сили після чого відправляться у відпустку."

Яке ви тепер ставите завдання перед "Шахтарем" в Лізі чемпіонів?

"Перше — це вийти з групи з першого місця. А далі пройти наступного суперника, незалежно від жеребу. Будемо рухатися вперед крок за кроком. Всі клуби ставлять перед собою завдання виграти Лігу чемпіонів, але не всі її досягають. У нас великі амбіції. Головне не боятися суперника і йти вперед крок за кроком."

Чого очікувати від "Шахтаря" на трансферному ринку?

"Ми поговоримо на цю тему з Луческу. Мені здається у нас команда добре укомплектована. Є гравці, які добре себе проявили у цій Лізі чемпіонів і в цьому чемпіонаті. Купувати потрібно не для того, щоб відчитатися, що ми потратили стільки-то, а для того, щоб підсилити склад. Я не виключаю того, що ми можемо обійтися без придбань і будемо йти далі тим же колективом."

Чи плануєте ви повернути в "Шахтар" Таргамадзе та Окріашвілі? (запитання журналістки з Грузії)

"Це дуже хороші гравці. Ми слідкуємо за ними. Я переконаний, що у майбутньому вони будуть грати за "Шахтар", але для цього їм потрібно старатися. Прийде час і ми обов'язково це зробимо. Не впевнений, що це відбудеться саме у цю зиму, але ми за ними пильно стежимо. Їм потрібно показувати свої найкращі якості в чемпіонаті України і в матчах за національну збірну Грузії."

У вас є якісь передчуття перед майбутнім жеребкуванням 1/8 фіналу Ліги чемпіонів?

"Поки у мене є передчуття тільки стосовно завтрашнього матчу. Я хочу, щоб мої футболісти віддали всі свої сили. Лише після гри ми будемо говорити про жеребкування. Хочу сказати одне, хто б нам не випав, ми маємо йти далі. Нам не потрібно боятися. У нашій групі "Челсі" та "Ювентус". Казали, що ми не вийдемо, але моя інтуіція говорила інше.

Цього року ми трішки виправилися за минулорічну Лігу чемпіонів, але поки це не повне вибачення. Ми маємо йти далі. Після Ліги чемпіонів наш матч з "Говерлою" зібрав 35 тисяч вболівальників. Я мрію, щоб на такі матчі приходи 50 504 глядачів."

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Ювентус" пройде на "Донбас Арені" о 21.45. Пряма трансляція поєдинку на каналі ТРК "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" трішки виправився за минулорічну Лігу чемпіонів" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути