неділя, 13 травня 2018 22:02

"Шахтар" став чемпіоном, "Динамо" перемогло "Зорю"

"Шахтар" став чемпіоном, "Динамо" перемогло "Зорю"
Вербич забиває "Зорі" в другому матчі поспіль

Донецький "Шахтар" став одинадцятиразовим чемпіоном України. В Харкові донеччани здолали "Верес" – 1:0 і стали недосяжними для "Динамо". Кияни в Запоріжжі обіграли "Зорю" з таким же рахунком.

У складі "Динамо" несподівано втратив місце в основі Йосип Пиварич. Замість нього вийшов молодий Віталій Миколенко. Очевидно, тренери не подарували досвідченому хорватові провалу в матчі Кубка проти "Шахтаря". Загалом 18-річний захисник каші не зіпсував і навіть мав нагоду подвоїти рахунок. Однак із 7 метрів пробив вище воріт Луніна.

Лише надійність голкіпера дозолила "Зорі" втримати нульовий рахунок у першому таймі. Причому Лунін не робив карколомних сейвів, а просто вдало вибирав позицію при підключеннях до атак Томаша Кенджьори. Саме поляк змарнував дві 100% нагоди в першій половині гри. Він вдало замикав простріли після кутових, але обидва рази пробивав точно в Луніна.

У воротах "Динамо" не менш надійно зіграв Денис Бойко. Особливо пам'ятним був його стрибок на 85-ій хвилині. Фаупала закрутив м'яч після штрафного в протилежний від воротаря кут, але Бойко встиг перевести м'яч на кутовий. Партнери ще довго дякували Денису за те, що врятував перемогу.

Беньямін Вербич почув заклики фахівців стати новим лідером "Динамо"й урятував для киян гру чудовим пострілом у протихід Луніну. Словенець знову був одним із кращих на полі. Утім, був у "Динамо" гравець, який запам'ятався більше. Артем Бесєдін виграв майже всі єдиноборства, вдало відкривався й асистував Вербичу під час гольової атаки.

У "Зорі" пропускав гру бразилець Юрі. У нього – конфлікт із головним тренером Вернидубом. Не виключено, що бразильця вигідно продадуть у міжсезоння. Уже зараз він почувається незамінним в атаці. Схоже, хлопець утратив мотивацію в "Зорі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" отримав бракований Кубок України

"Зоря":
Лунін, Сваток, Гордієнко, Караваєв, Громов, Кочергін (Чечер, 67), Чеберко, Харатін, Сілас, Фаупала, Луньов.

"Динамо":
Бойко, Миколенко, Бурда, Кадар, Кенджьора, Вербич, Циганков, Шепелєв (Ротань, 87), Гармаш, Шапаренко, Беседін.
Гол: Вербич, 68

В чемпіонаті України залишилося зіграти один тур. Головна інтрига – боротьба "Ворскли" й "Зорі" за третє місце. У Полтаві суперники зійдуться в очному протистоянні.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" став чемпіоном, "Динамо" перемогло "Зорю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути