Ексклюзиви
субота, 05 грудня 2020 19:10

"Шахтар" познущався з "Минаю"

"Шахтар" познущався з "Минаю"
"Шахтар" легко розгромив "Минай". Фото "Спортарена"

Донецький "Шахтар" у Києві розгромив закарпатський "Минай" у матчі 12 туру чемпіонату України – 5:1. Два голи в свої ворота забили Допілка і Лопирьонок, а решту м'ячів на рахунку Соломона, Фернандо й Матвієнка. У гостей відзначився Нурієв.

Луїш Каштру в цьому матчі дав перепочити основним гравцям "Шахтаря". Однак перевага донеччан була настільки великою, що вже на 30-ій хвилині рахунок був – 3:0 на користь господарів. "Шахтар" настільки легко проходив оборонні редути гостей, що поволі закрадалася думка, що донеччани набрали оптимальну форму якраз під завершення осінньої частини чемпіонату.

Кращим у гостей вкотре був Анатолій Нурієв. Він забив гол зі штрафного, заробив пенальті, який однак не реалізував. Було би цікаво подивитися, якби в гостей вийшли на поле бодай три-чотири гравці рівня Нурієва. Оживив трохи гру ще вихід Хахльова, якому не надто поки довіряє Кобін.

"Шахтар" настільки легко проходив оборонні редути гостей, що поволі закрадалася думка, що донеччани набрали оптимальну форму якраз під завершення осінньої частини чемпіонату

Після блискучої гри проти "Реала" не надто впевнено зіграв голкіпер Анатолій Трубін. Пропущений гол зі штрафного аж ніяк не можна назвати таким, що не брався. Ще в парі епізодів Анатолій діяв не надто впевнено. Справедливості заради варто відмітити, що в протилежних воротах теж помилявся Антон Каніболоцький.

Знову травмувався єдиний форвард господарів поля. В лазарет до Мораєса й Дентіньо відправився ще й Фернандо. Каштру доведется придумувати щось оригінальне, якщо Дентіньо не поправиться до середи.

"Шахтар" завдання виконав: розгромив суперника другим складом, дав наприкінці зустрічі пограти гравцям основи й у хорошому настрої поїде до Мілану, щоби знайти протидію пресингу від "Інтера". На місці італійців я би не поспішав закидати "Шахтар" шапками: гірники набрали пристойну форму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голкіпер "Шахтаря" потрапив у символічну збірну Ліги чемпіонів


"Шахтар" догнав київське "Динамо" за набраними балами, але кияни за кілька хвилин вийдуть на поле проти "Маріуполя".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" познущався з "Минаю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути