четвер, 15 березня 2012 16:48

"Шахтар" подарував лікарні обладнання на півмільйона гривень
9

Фото: shakhtar.com

У четвер, 15 березня, у клініці з благою місією побували головний тренер і футболісти "Шахтаря". Мірча Луческу, Фернандіньо, Євген Селезньов, Олександр Кучер, Томаш Хюбшман та Разван Рац. Гості відвідали неврологію Центральної міської клінічної лікарні № 6 та презентували закладу медичне обладнання, необхідне для порятунку життя і одужання пацієнтів.

Нагадаємо, раніше Містер з гравцями вже провідували цю клініку - тоді в її фонд було передано ексклюзивне італійське обладнання, за допомогою якого лікарі вже сьогодні борються із застійною пневмонією, пролежнями і тазовими розладами.

Мірча Луческу потрапив у ДТП: тренера з машини діставали за допомогою спецтехніки

Сьогодні ж в подарунок неврологічне відділення отримало від Містера два примірники шприцевих інфузійних насосів Ascor, апарат штучної вентиляції легенів Viasys Vela і апарат для аспірації рідини Medela Basic 30 загальною вартістю 527 000 гривень. Завідувач неврологічним відділенням 6-ї міської лікарні Вадим Охмуш зустрів наставника "гірників" величезним букетом помаранчевих троянд:

"Величезне спасибі Містеру і хлопцям за ту допомогу, яку вони нам надають. І це не порожні слова. Апарати, які нам подарували, життєво необхідні! Ще раз величезне спасибі за те, що клуб допомагає одужувати своїм уболівальникам."

Луческу подарував донецькій лікарні обладнання на 70 тисяч доларів

Безумовно, мова зайшла і про обладнання, яке раніше передали клініці. Зараз воно активно використовується. Мабуть, це був найбільш зворушливий момент зустрічі, адже пацієнти, яким допомогли італійські диво-ліжка, дізнавшись про візит Луческу, передали йому листи подяки. Нехай вони написані простими словами, але в кожному з них відчувається щира подяка за збережене здоров'я.

Своїми емоціями після відвідин лікарні поділився захисник "Шахтаря" Олександр Кучер:

"Звичайно, дуже важливо допомагати в подібних випадках. Тим більше що, як ми всі чули, ці апарати дуже важливі, в Україні їх дуже мало, а людям вони часом просто необхідні, можуть врятувати життя. Це ініціатива не тільки нашого тренера і команди, але й абсолютно всього клубу - всі сприяли. Людям, які опинилися у важкому стані, потрібно обов'язково допомагати. "

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" подарував лікарні обладнання на півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути