четвер, 09 серпня 2012 10:52

"Шахтар" переміг "Спартак" у товариському матчі
5

Вілліан відзначився після відмінного пасу Алана Патріка
Фото: ФОТО: shakhtar.com

У зустрічі лідерів української і російської першостей чемпіон України красиво і діловито розібрався з віце-чемпіоном Росії.

Перевага експериментального складу "Шахтаря" над таким же "Спартака" була очевидною протягом усіх 90 хвилин гри. Як і сумнівів, хто на полі "Донбас Арени" господар, а хто - гість у всіх сенсах цього слова. Москвичі могли і, напевно, повинні були забивати в контратаках, але їх завершальним ударам не вистачало точності.

"Гірники" ж діяли легко і розкуто. З почуттям і з толком замикаючи гостей в їх штрафній площі. Як у першому таймі, так і в другому, в якому Мірча Луческу зробив одинадцять замін. Що найдивніше, що в матчі був забитий лише один м'яч (Вілліан відзначився після відмінного пасу Алана Патріка).

Враховуючи, як "помаранчево-чорні" проходили і майже не помічали захист "червоно-білих", підсумковий результат міг бути набагато більшим.

"Мені сподобалася гра. Незважаючи на те що не було багатьох футболістів і у "Спартака", і у нас, видно, що це дві добре підготовлені команди, що вони не даремно очолюють таблиці в Україні та Росії, - каже головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу. - Сподобалася організація командної гри "Спартака". Видно тренерську руку і досвід Унаї Емері. Помітно, що він пройшов найсильніший чемпіонат Іспанії. Дуже важливий поєдинок в контексті того, що молоді гравці повинні відчути такий рівень. Хороший тренувальний матч, в якому я дав можливість зіграти всім. Всі віддячили хорошою грою - практично немає претензій до футболістів. Відзначу Кривцова і Алана Патріка."

2012. Товариські матчі.

"Шахтар" - "Спартак Москва" 1:0 (0:0)

Голи: Вілліан, 49 (1:0)

"Шахтар": Шуст (Каніболоцький А., 46); Кобін (Федецький, 71); Кучер (Чигринський, 46); Кривцов (Ордець, 78); Шевчук В. (Рац, 60); Гай (Ілсіньо, 46); Хюбшман (Степаненко, 60); Алан Патрік (Чурко, 70); Коста (Тейшейра, 46), Вілліан (Бруно, 79), Селезньов (Девіч, 60)

"Спартак": Горбатенко (Фадєєв, 46); Чельстрем (Махмудов Е., 60); Песьяков; Пуцко; Кутєпов; Гатагов С.; Ананідзе; Макєєв (Арі, 46); Зотов; Яковлєв; Дзюба (Веллітон, 46)

Попередження: Кривцов, 65

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг "Спартак" у товариському матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути