неділя, 05 серпня 2012 12:20

Коньков став єдиним кандидатом на місце Григорія Суркіса

Коньков став єдиним кандидатом на місце Григорія Суркіса
Конгрес ФФУ відбудеться 2 вересня у київському Будинку футболу ФОТО: sctavriya.com

Єдиним кандидатом на пост президента Федерації футболу України є відомий у минулому футболіст "Шахтаря" і "Динамо" Анатолій Коньков.

"У термін, встановлений пунктом 4 статті 15 статуту Федерації футболу України, 30 з 49 її колективних членів висунули кандидатуру Анатолія Конькова на обрання президентом ФФУ на XIV черговому звітно-виборному конгресі національної асоціації. Інших пропозицій щодо кандидатур для обрання президентом ФФУ у встановлений термін не надходило", - повідомляє прес-служба ФФУ.

17 липня в адресу виконкому ФФУ надійшла заява від Конькова, якою він дав свою згоду на участь у виборах на пост президента ФФУ.

14-й звітно-виборний конгрес ФФУ відбудеться в неділю, 2 вересня, у київському Будинку футболу.

17 липня на пост президента ФФУ Конькова висунула Професійна футбольна ліга України (ПФЛ).

62-річний Коньков - відомий український футболіст і тренер. Виступав за краматорський "Авангард" (1965-1967), донецький "Шахтар" (1968-1974), київське "Динамо" (1975-1981). Чотириразовий чемпіон СРСР, володар Кубка володарів Кубків 1975 року, Суперкубка УЄФА 1975 року. Віце-чемпіон Європи 1972 року, бронзовий призер Олімпійських ігор 1976 року.

З 1982 року почав тренерську кар'єру. Працював у "Таврії", "Шахтарі", збірній України, "Ворсклі". Останнім часом Коньков працював спортивним директором футбольного клубу "Сталь" (Алчевськ).

Як повідомлялося, 30 травня президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що не боротиметься за пост президента національної асоціації на найближчих виборах.

Суркіс очолив ФФУ у серпні 2000 року. Член виконкому УЄФА з 2004 року, голова комітету УЄФА зі змагань для збірних.

2 вересня відбудеться конгрес ФФУ, на якому буде обраний новий керівник федерації. Терміни повноваження поточного складу ФФУ закінчуються 12 вересня 2012.

Зараз ви читаєте новину «Коньков став єдиним кандидатом на місце Григорія Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути