Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 12:05

"Шахтар" не зрозумів, що фарту сьогодні не буде – огляд української преси

Учора донецький "Шахтар" програв у шостому турі групового турніру Ліги чемпіонів "Аталанті" із Бергамо – 0:3 і вибув у Лігу Європи. Подаємо реакцію українських спортивних сайтів на цю подію.

"Потрібно було вже зрозуміти, що сьогодні фарту, як у минулих матчах, "Шахтарю" не чекати. І терміново включатися, і грати в той футбол, в який вміють грати. У команди був найважливіший матч у сезоні, і його потрібно було відпрацювати так само, як "Шахтар" гарував у Манчестері. Це навіть смішно, що "Аталанта" сьогодні не пропустила, тому що будь-який серйозний суперник не надто складно проходить цю оборону для голу, - пише "Трибуна".

Перед матчем здавалося (шкода, що помилково), що "Шахтар" буде серйозним суперником для "Аталанти". Але за всі 90 хвилин не було моменту, коли можна було сказати, що команда Каштру нарешті забігала. Удар Мораеса після стандарту під поперечину - не те. Пару забігів Тете в першому таймі - занадто дрібно, а в другому бразилець розчинився навіть на тлі повільних захисників "Аталанти".

 

І все, неможливо згадати щось ще до настання ключового відрізка матчу. Гол "Аталанти" не назрівав, але не можна сказати, що хтось здивувався такому повороту. Каштру відразу випустив героя минулих матчів Соломона, але і його дії на полі - ще один символ мінливості фортуни. Як і вилучення Додо - можна до хрипоти сперечатися, чи було там взагалі порушення, але "Шахтар" цей матч програв ще задовго до 76-ї хвилини.

Гол "Аталанти" не назрівав, але не можна сказати, що хтось здивувався такому повороту

"Аталанта" так само вміло використовувала підвернувся фарт, як це робив "Шахтар" турами раніше. Найпростіший простріл Малиновського - гол. Друга (!) за матч зрізка в свою штрафну на суперника - ще один гол. "Аталанта" вперше в історії потрапила в плей-офф ЛЧ, і без українців на цій стадії ми не залишимося. Гасперіні сьогодні може посміхатися - його казка поки триває.

"Важко знайти причину такої великої поразки", - коментує для ua-football гру колишній воротар "Шахтаря" Юрій Вірт. - Думаю, рахунок не по грі. Хоча, хто не бачив матч, подумають, що гра йшла в одні ворота. Напевно, у футболістів "Аталанти" виявилося більше майстерності, тому що вони свої моменти реалізували. Так, у "Шахтаря" не було багато шансів, але вони були, і потрібно було їх реалізовувати. Згадаймо момент Мораеса, де він з шести метрів з лінії воротарського не забив. Якби забив, напевно гра пішла б за іншим сценарієм, на користь "гірників". А так реалізації немає, плюс помилки біля своїх воріт, чим і скористалися італійці. До того ж в цей вечір все було проти нас. І арбітр, що не видалив гравця суперника за рахунку 0:0, і VAR - все в комплексі не в нашу користь.

На останній бій не зібралися, не дотерпіли, пропав характер

Але якщо в цілому, то перемога "Аталанти" закономірна. Команда з Бергамо в першій грі виглядала цікавіше "гірників" і мабуть їй зараз все повернулося. Хоча шанси у "Шахтаря" вийти в плей-оф були високі. На останній бій не зібралися, не дотерпіли, пропав характер, який ми бачили в попередніх матчах.

"Перед голом Кастаня бразильця в коліно по-хамськи вдарив Госенс ​​- вже після того, як вибив м'яч в підкаті" - пише "Спортарена". - Додо розлютився і отримав попередження. Такі моменти VAR чомусь не відстежує, хоча видалення німцеві напрошувалося, але ні арбітр, ні його асистент нічого не побачили.

А трохи раніше - на початку другого тайму - Шахтар всією командою благав суддю дати другу жовту Муріелю за грубий фол якраз на Додо. Німецький арбітр Цваєр у всіх випадках вчинив по-своєму.

"Відчуття, що арбітр вкрав у Шахтаря Лігу чемпіонів. Як можна було не дати другу жовту картку Мурієлю в епізоді з фолом на Додо, я не розумію. Не можна сказати, як би в підсумку завершився матч, але те, що "гірникам" стало б легше, це однозначно", – "Футбол-24" цитує колишнього нападника "Шахтаря" Олега Матвєєва.

"Мені чомусь здається, що вплинув фактор нашої країни. Був би Додо гравцем англійського Ман Сіті або французького ПСЖ, то з таким фолом той, хто порушував, обов'язково заробив би "гірчичник". Що стосується офсайдів, то, по суті, ідентичні епізоди трактувалися по-різному: гол Шахтаря не зарахували, а Аталанти – так.

У поразці Шахтаря винен рефері. До пропущеного гола, знову-таки, спірного, "гірники" діяли компактно, впевнено, по результату. І хоч моментів біля воріт Аталанти було небагато, гра підопічним Луїша Каштру давалася. До того, як був вилучений Додо, Шахтар, вважаю, повністю контролював хід поєдинку. Хіба що на початку зустрічі трохи напартачили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" вибув з Ліги чемпіонів

Жеребкування Ліги Європи відбудеться в понеділок, 16 грудня. "Шахтар" буде "несіяним".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не зрозумів, що фарту сьогодні не буде – огляд української преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути