середа, 14 липня 2021 21:00

"Шахтар" не стабілізує гру раніше нового року – Федорчук

"Шахтар" не стабілізує гру раніше нового року – Федорчук
Олег Федорчук закликає не перебільшувати силу іноземних тренерів. Фото: ФК "Енергія"

Колишній тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук не вірить у блискавичне відродження "Шахтаря" з новим тренером Роберто Де Дзербі.

"Я би не став перебільшувати можливості іноземних тренерів, – каже Олег Вікторович. – В нас звикли від них сподіватися якогось дива. Насправді успішним іноземцем, який приїжджав до нас, був Невіо Скала. Решта зробила собі ім'я тут. В тому числі й Мірча Луческу, який виграв із "Шахтарем" більше титулів аніж із усіма попередніми командами. Де Дзербі перспективний, талановитий, енергійний, але ще дуже молодий фахівець, який досі тренував лише клуб-середняк. Зараз він перевірив найближчий резерв. Одночасно затіяв ментальну перебудову, бо, судячи з перших тренувань, не покладатиметься лише на бразильців. А така перебудова безслідно не минає.

Його тренерська робота була мало схожою із роботою португальських фахівців Фонсеки й Каштру, які працювали з командою досі. Будь-який італійський фахівець розпочинає з дисципліни й налагодження гри в обороні. Це теж ломка й це теж важко.

"Шахтар" в наступному сезоні боротиметься на три фронти – єврокубки, чемпіонат і збірна. На відміну від "Динамо", яке може не перейматися за єврокубки, на гірників чекає серйозна боротьба. Я прогнозую, що київське "Динамо" намагатиметься набрати максимум залікових балів до зимової паузи. "Шахтар" у цей час лихоманитиме. Лише після зими Де Дзербі налагодить командну гру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" оголосив про підписання Педріньйо

Роберто Де Дзербі очолив "Шахтар" у червні. До цього він тренував італійський "Сассуоло", з яким двічі посів восьме місце в чемпіонаті. В Італії він вважається одним із найперспективніших тренерів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не стабілізує гру раніше нового року – Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути