середа, 11 липня 2012 14:34

"Шахтар" грав у своє задоволення, а "Металург" мучився" - Грачов

"Шахтар" грав у своє задоволення, а "Металург" мучився" - Грачов
"Металург" має проблему в атакуючій лінії - Віктор Грачов ФОТО: shakhtar.com

Донецький "Шахтар" зіграв на 70% своїх можливостей у матчі за Суперкубок України. Про це Gazeta.ua розповів колишній гравець "гірників" Віктор Грачов.

Нагадаємо, діючий чемпіон України та володар національного кубка переміг у Луганську земляків з "Металурга" — 2:0. Голи забили Луїс Адріано та Дуглас Коста.

"Це був передстартовий матч чемпіонату. Одна команда грала у своє задоволення. Це "Шахтар". А "Металург" мучився. Підопічні Володимира П'ятенка не знали, що робити на полі і як пройти оборону суперника. "Гірники" діяли не на повну силу — на 70% своїх можливостей.

Дуже важко протистояти таким командам, як "Шахтар" без нападників. Металурги мають проблему в атакуючій лінії. Це видно неозброєним оком. Повторюсь, "гірники" грали у своє задоволення, із запасом, контролювали хід гри, у будь-яку хвилину могли додати."

Матч за Суперкубок міг закінчитися з розгромним рахунком?

"Ні. За великим рахунком, команди провели першу офіційну гру після зборів. Не буває так, що відразу забиваєш 5-6 м'ячів. Мій прогноз перед матчем був 2:0 чи 3:0 на користь "Шахтаря".

Як оціните дебют Марко Девіча?

"Поки ніяк. Він грав на емоціях. І часу у Марко було недостатньо, щоб проявити себе (Мірча Луческу випустив новачка на 77-й хвилині). Це нормальний футболіст для нашого чемпіонату. Він може з нічого створити момент у карному майданчику суперника, забити гол, але не варто чекати від нього дива. Їх у футболі не буває. Якщо його взяли у "Шахтар", то для підсилення атаки, а не для лавки запасних. У команди буде довгий сезон — чемпіонат, Ліга чемпіонів, матчі збірної. Потрібна довга лавка запасних. У "Металурга" немає навіть одного нападника, а у "Шахтаря" їх як мінімум троє. У Луческу буде вибір, якщо хтось травмується чи пропускатиме гру через перебір карток.

Для мене не було інтриги — зіграє чи не зіграє Девіч у матчі за Суперкубок. Марко вийшов. Його для цього і купили."

"Шахтар" грає з одним нападником. Хто буде першим номером у Луческу?

"Це краще запитати у Містера Луческу. Ми звикли, що основним форвардом є Адріано. Це ні для кого не секрет. Селезньов та Девич хай намагаються витіснити його зі стартового складу команди."

Луческу з перших хвилин випустив футболістів збірної України - учасників Євро - Андрія П'ятова, Ярослава Ракицького та Олександра Кучера.

"На турнірі гравці "Шахтаря" практично не були задіяні. Якби вони більше грали на Євро, то нашій збірній не було б гірше від цього. Це я точно знаю. Навіть не сумніваюсь. Якби зробити правильний акцент у національній команді і не ігнорувати "гірників", то збірна б додала і виглядала ще краще. У матчі за Суперкубок П'ятов, Ракицький і Кучер зіграли на своєму рівні. Тарас Степаненко залишив гарне враження своєю грою. Можливо, дарма його не взяли на Євро."

19 липня "Металург" зіграє перший матч в Лізі Європи.

"Команді треба підсилити напад. Хоча збірна Іспанії виграла Євро без нападників, але в них вся збірна грає в атаці. П'ятенко і керівництво клубу бачать, що Траоре немає. Невідомо, коли він відновиться. Сьогодні форварди на вагу золота. Клуб шукає, але гравцеві потрібен час, щоб влитися в колектив. За короткий час складно знайти футболіста високого класу, а команді треба вирішити цю проблему до старту в єврокубках. Та й в чемпіонаті України треба брати очки. У "Металурга" на носі матч з "Динамо" (14 липня у Києві). Команді треба поквапитися."

Перед матчем були певні дискусії, щодо престижності Суперкубка і необхідності його проведення.

"Вчора на стадіоні у Луганську було свято. На матч приїхало чимало вболівальників з Донецька та інших міст. У деяких країнах національні кубки втратили свою престижність, але не можу сказати цього про наш Суперкубок. Грали дві команди з одного міста. Можливо тому не було великого ажіотажу. Тим не менше гра вдалася. Думаю, вболівальники отримали задоволення від футболу. "Металург" гідно виглядав. Не можу сказати, що команда зіграла погано чи слабо, але по грі видно, що "Шахтар" сильніший. Тут без питань.

Такі матчі, а дуже часто у них зустрічаються "Шахтар" та "Динамо", мають залишатися. Їх не можна скасовувати. Навпаки, географія Суперкубка має розширюватися. Треба популяризувати футбол і влаштовувати такі свята. У нас є хороші стадіони, які можуть зібрати 30-40 тисяч глядачів."

Це четвертий Суперкубок України в історії "Шахтаря". Рекордсменом розіграшу є київське "Динамо" — 5 трофеїв. Вперше титул розіграли 2004-го року.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" грав у своє задоволення, а "Металург" мучився" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути