середа, 11 листопада 2009 17:48

"Шахтар" добре грає проти сильних суперників" - Попов

"Шахтар" добре грає проти сильних суперників" - Попов
Сьогодні, 11 листопада, визначилися учасники півфіналу Кубка України. Донецький "Металург" зіграє з "Шахтарем", а сімферопольська "Таврія" їде в гості до луцької "Волині". Півфінальні поєдинки складаються з однієї зустрічі і заплановані на 24 березня 2010 року.

Представником "Шахтаря" на жеребкуванні був замісник генерального директора донецького клубу Анатолій Попов.

- Практика показує, що "Шахтар" добре грає проти сильних суперників, тому я думаю все буде добре.

- Суперником задоволені чи очікували іншого результату від жеребкування?

- Зараз складно сказати хто бажаний суперник, а хто ні. В кубках можуть бути сюрпризи. Будь-яка команда проти "Шахтаря" налаштовується на всі 100%, адже перемогти володаря Кубка УЄФА і фіналіста багатьох змагань – це престижно для будь-якої команди. Не будемо говорити, пощастило "Шахтарю" чи ні, ми можемо сказати тільки після того як закінчиться матч. І "Волинь", і "Таврія" - це гідні суперники. Сімферопольці зараз на ходу, команда демонструє гарні результати. "Волинь", враховуючи претензії цього клубу, його президента - пана Столяра і головного наставника Віталія Кварцяного, також буде гідним суперником для "Таврії". Результат передбачити тут дуже складно. Думаю, обидва півфінали будуть цікавими.

- Чого очікуєте від донецького "дербі"?

- Політика "Шахтаря" така, про що неодноразово говорить президент клубу, команда налаштована перемагати у всіх змаганнях, в яких бере участь. Завдання стоїть виграти всі змагання, в тому числі і Кубок України. Чи вдасться це зробити, побачимо після гри.

- З яким суперником хотіли б зіграти у фіналі?

- Гадати не варто, адже це немає сенсу. З волею жеребу не посперечаєшся. Всі пам"ятають фінал минулого розіграшу Кубка України проти полтавської "Ворскли", де команда Павлова зіграла дуже добре і пам"ятають той невтішний результат для "Шахтаря". Тому складно сказати, яка команда є оптимальною для нас. Головне – перемогти, а яку команду, це вже інше питання і чи під силу це "Шахтарю" покаже фінальний свисток судді.

- Може луцька "Волинь" стати автором сенсація?

- Я цього не виключаю. Віталій Кварцяний – досвідчений тренер, гарний педагог і психолог. Я б навіть назвав його спеціалістом широкого профілю у плані налаштування команди. Впевнений, що гра буде дуже цікавою, враховуючи фактор домашнього поля для "Волині". Для "Таврії" це буде непростий матч. Хоча сімферопольська команда зараз також на ходу.

- Питання не по жеребкуванню. Ініціатива "Шахтаря" з приводу квитків на матч плей-офф Україна – Греція. Прокоментуйте для кого це і з якою метою?

- Це не піар-акція, як деякі видання хочуть це представити. Це дійсно турботу про вболівальників, тому що та ситуація, яка виникла завдяки деяким структурам, а саме Федерації футболу України, не прикрашає ні їх, ні футбол в цілому. Тому потрібно шукати якийсь вихід. Я вважаю, що в цій ситуації "Шахтар" зробив все можливе, що в його силах і знайшов певний вихід. Це хороший вчинок для вболівальників. Насамперед, українських. Адже, зараз головне завдання не зробити максимальні ціни, не заробити на цьому матчі, а перемогти. А вболівальники це не остання частина цього матчу. Треба створити для них всі умови. На жаль, не всі це у Федерації футболу розуміють, але це розуміє президент ФК "Шахтар".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" добре грає проти сильних суперників" - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути