вівторок, 04 серпня 2020 21:00

"Шахтар" буде у фіналі, якщо здолає "Вольфсбург" – Грачов

"Шахтар" буде у фіналі, якщо здолає "Вольфсбург" – Грачов
Віктор Грачов прогнозує важкий матч. Фото "Шахтар"

Колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов прогнозує важку боротьбу в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи між "Шахтарем" та "Вольфсбургом".

– Хоч рахунок після першої виїзної гри 2:1 на нашу користь, але якась тривога на душі є, – зізнається Віктор Олександрович. – Можливо, тому, що це німецький клуб, а з німцями гірникам завжди було важко. Хіба останнім часом трохи почали переламувати традицію. Тішить те, що для "Вольфсбурга" це буде перша гра після майже місячної перерви. "Шахтар" свіжіший, але це оманлива свіжість. Якщо весною донеччани зіграли бодай одну-дві гри, де треба було напружуватися, то добре. Хоча мені здається, що в жодному з цих матчів "Шахтар" не грав на повну силу. Це погано, бо німців без надзусиль не переможеш. Не треба зважати на те, що до карантину "Вольфсбург" мав серію із восьми матчів без поразок, а після – лише чотири перемоги в дев'яти матчах. Зараз для німців – вирішальний бій. І вони вміють зібратися.

В таких матчах суперник забиває два м'ячі з півтора моментів, а нам доведеться створити 5-7, щоби забити бодай раз

Грачов вважає кадрові втрати команд співставними.

– У них не буде Мбабу й Мехмеді, а в нас – Ісмаїлі. Бразилець дуже сильно грає на атаку і його втрата для "Шахтаря" – надчутлива. Хотів би застерегти команду від гри на утримання рахунку. З досвіду знаю, що в таких матчах суперник забиває два м'ячі з півтора моментів, а нам доведеться створити 5-7, щоби забити бодай раз. Особливо небезпечно виглядає височенний нідерландець Вергхорст, який розігрався на фініші. Думаю, від нього буде вся небезпека.

Віктор Олександрович усе ж надає перевагу "Шахтарю".

– У відсотковому відношенні – 75% на 25% на користь гірників. У донеччан зараз унікальний сплав досвіду й молодості. Команда готова вистрелити. Якщо обіграємо "Вольфсбург" – точно будемо у фіналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вольфсбург" не хоче їхати в Україну

Матч "Шахтар" – "Вольфсбург" відбудеться завтра в Києві. Початок – о 19:55.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" буде у фіналі, якщо здолає "Вольфсбург" – Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути