понеділок, 05 квітня 2010 10:59

Шацьких забив сотий гол і став членом "Клубу Сергія Реброва"

Шацьких забив сотий гол і став членом "Клубу Сергія Реброва"

Нарешті "Клуб 100", що називається ще "Клубом Сергія Реброва", перестав включати в себе одного тільки гравця - безпосередньо Сергія Реброва, єдиного досі футболіста, який зумів забити у вищій (Прем"єр) лізі чемпіонатів України 100 і більше м"ячів. Починаючи від сьогодні, компанію йому складає Максим Шацьких - колишній партнер Реброва по київському клубу.

У грі з запорізьким "Металургом" нападаючому "Арсеналу" вдалося забити гол, який став для "Бая" сотим в елітному дивізіоні вітчизняного футболу. На досягнення такого результату форварду знадобилося 222 матчі (215 за "Динамо", сім - за "Арсенал").

97 точних ударів Максим записав на свій рахунок, будучи гравцем "Динамо" (дебютне взяття воріт у його виконанні відбулося 7 серпня 99-го, коли в Києві з рахунком 4:1 був переможений "Чорноморець"), і ось уже три - за "канонірів". Тут досить доречно буде нагадати, що пару в нападі київської команди Шацьких складає Андрій Воробей, який забив поки що 99 м"ячів у вишці. Судячи з усього, не за горами ще один ювілей і ще одне членство в "Клубі 100" ...

Ну а Шацьких, без сумніву, переступив би рубіж у сотню голів ще раніше, коли б не їхав на короткий час з України в Казахстан. Там, захищаючи кольори астанинського "Локомотива", Макс забив вісім м"ячів. Цей показник, звичайно, не порівняється з українськими досягненнями: напевно багато хто пам"ятає, що "Бай" є шестиразовим чемпіоном України, п"ятикратним володарем національного Кубка, двічі ставав кращим снайпером чемпіонату нашої країни, в тому числі і в дебютному для себе сезоні-99/00 .

Максим - найкращий бомбардир в історії збірної Узбекистану з 30-ма м"ячами. В єврокубках у складі українських команд забив 23 м"ячі, що є третім результатом серед усіх забивавших, в 72-х матчах (це, в свою чергу, п"ята-шоста сходинка).

Хто ще може поповнити "Клуб 100":

Андрій Воробей ("Шахтар" -80, "Дніпро" -12, "Арсенал" -7) - 99

Олександр Косирін ("Динамо" -1, "Арсенал" -4, "Чорноморець" -52, "Металург" Д-26) - 83

Сергій Закарлюка (ЦСКА / "Арсенал" -45, "Металург" Д-13, "Іллічівець" -14) - 72

Андрій Шевченко ("Динамо") - 65

Васил Гігіадзе ("Таврія" -37, "Кривбас" -20) - 57

Олексій Бєлік ("Шахтар" -51, "Дніпро" -4), Василь Сачко ("Волинь" -40, "Кривбас" -10, "Ворскла" -5) - по 55

За матеріалами Ua-Football

Зараз ви читаєте новину «Шацьких забив сотий гол і став членом "Клубу Сергія Реброва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути