вівторок, 05 квітня 2011 11:52

Сабоніса введуть у Зал слави НБА

Сабоніса введуть у Зал слави НБА

Олімпійський чемпіон 1988 року з баскетболу у складі збірної СРСР, переможець чемпіонатів світу та Європи литовець Арвідас Сабоніс буде введений в Зал слави НБА. Про це повідомляє офіційний сайт НБА. Урочиста церемонія, під час якої литовця офіційно включать до Зали слави, пройде в серпні 2011 року.

Крім Сабоніса, в Зал слави увійдуть п'ятиразовий чемпіон НБА Денніс Родман, дворазовий олімпійський чемпіон Кріс Маллін, тренери Текс Уінтер і Херб Маги, гравці Сатч Сандерс, Гус Татум, Артіс Гілмор, Тереза ??Едвардс і Тара Вандервеєр.

46-річний Сабоніс в 1980-і і 1990-і роки був одним з кращих центрових світу. У складі збірної СРСР він виграв чемпіонат Європи 1985 року, чемпіонат світу 1982 року та Ігри-1988 в Сеулі. У складі збірної Литви баскетболіст двічі виграв бронзові олімпійські медалі - в 1992 році в Барселоні й у 1996 році в Атланті.

У НБА Сабоніс грав за "Портленд Трейл Блейзерс". За цей клуб литовець виступав з 1995 по 2003 роки. Усього в регулярних чемпіонатах НБА Сабоніс провів 470 матчів, в яких він набирав по 12 очок і робив по 7,3 підбору в середньому за гру.

Зараз ви читаєте новину «Сабоніса введуть у Зал слави НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути