Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 13:04

Сабоніс хоче продати свою частку акцій каунаського "Жальгиріса"

Легендарний литовський екс-баскетболіст Арвідас Сабоніс, який є президентом баскетбольного клубу "Жальгиріс" (Каунас), може продати свій пакет акцій команди.

Сабоніс в розмовах з друзями неодноразово нарікав на те, що його морально втомила необхідність постійно клопотати з господарських проблем "Жальгиріса" - вибивати у спонсорів гроші, вести про це переговори в міських і державних інстанціях. Легендарний спортсмен подумує про продаж своїх акцій і згоден бути почесним президентом клубу, його "візитною карткою".

Литовські ЗМІ навіть називають потенційного претендента на пакет Сабоніса - одного з найбагатших людей Литви Дарюса Моцкуса. Капітал Моцкуса оцінюється в 700 млн латів (близько 200 млн євро). Причина, по якій підприємець має намір вкладати гроші в свідомо збитковий баскетбольний проект, це те, що незабаром в Каунасі почнеться зведення нової спортивної арени вартістю більше 230 млн латів (67 млн євро). Дочірня будівельна фірма Моцкуса сподівається за допомогою "Жальгиріса" отримати замовлення на цей комерційно украй вигідний об"єкт.

На сьогодні, Сабонісу належить найбільший пакет акцій "Жальгиріса" - 38,5%. 35% володіє Каунаське самоврядування, 14% - комерційний банк "Снорас", 7,5% - суспільна установа "Спонсори каунаського "Жальгиріса", 5% - фірма "Азовліт".

"Газета.ру"



Зараз ви читаєте новину «Сабоніс хоче продати свою частку акцій каунаського "Жальгиріса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути