субота, 27 серпня 2011 18:19

"З календарем нам не пощастило" - Майк Фрателло про Євробаскет

"З календарем нам не пощастило" - Майк Фрателло про Євробаскет

Головний тренер збірної України Майк Фрателло відзначив прогрес команди під час підготовки до Євробаскету в Литві і поділився труднощами з визначенням остаточної заявки. На попередньому етапі турніру жовто-блакитні зіграють у групі D проти суперників з Росії, Бельгії, Грузії, Словенії та Болгарії.

"Ми ростемо. У нас поки не виходить грати на одному рівні всі сорок хвилин, але показувати хороший баскетбол протягом хоча б тридцяти хвилин ми в змозі. Втім, на першості такого рівня такого недостатньо. І ми будемо робити все можливе, щоб зіграти в Литві вище наших можливостей.

Скоро ми поїдемо у Литву. 31 серпня - матч-відкриття. З календарем нам не пощастило - вже на самому початку доведеться зіграти проти непростих Росії та Словенії. Але думаю, що нам вдасться потрапити у трійку найсильніших у нашій групі, щоб продовжити свою боротьбу за медалі.

З початку наших зборів ми провели більше сорока тренувань, 12 поєдинків, протягом яких у нас відбувалися різні ситуації. Траплялися травми гравців, вливалися нові виконавці, були й інші складності. Але процес все одно йшов, ми набирали свій досвід. Зараз у нас в обоймі 14 виконавців. За час, що залишився може статися все, що завгодно, тому я не хочу нікого відсікати категорично. Якби Олександр Волков зажадав від мене тут і зараз оголосити остаточний список, я був би змушений вибирати. Але поки що робити цього не хочу.

Коли у тренера в команді з'являється зірковий гравець, тренер розуміє, що проти нього будуть грати у першу чергу. Важливо, щоб і його партнери розуміли, що цей гравець буде змушений віддавати передачу, а інші гравці повинні бути готові підтримати його на необхідному рівні. Так свого часу було з Майклом Джорданом, коли він тільки з'явився в "Чикаго". На нього насідали суперники, він віддавав передачу, а партнери до неї були не готові", - цитує Фрателло isport.ua.

Зараз ви читаєте новину «"З календарем нам не пощастило" - Майк Фрателло про Євробаскет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути