вівторок, 07 грудня 2010 11:54

Росія не проводитиме матчі ЧС-2018 у Грозному

Росія не проводитиме матчі ЧС-2018 у Грозному

Президент Російського футбольного союзу (РФС) Сергій Фурсенко заявив, що список міст, в яких пройдуть матчі чемпіонату світу з футболу 2018 року, не буде розширено. Про це пише газета "Советский спорт". Таким чином, в Грозному, стадіон на якому пропонував для проведення "окремих матчів" президент Чечні Рамзан Кадиров, ігри ЧС-2018 проходити не будуть.

За словами Фурсенка, в Заявочній книзі вже вписані всі міста, які можуть провести матчі турніру, і список цих міст може бути тільки скорочений, але не розширений. У той же час, Фурсенко підкреслив, що він буде радий, якщо інші міста, в яких люблять футбол, будуть брати участь у популяризації цього виду спорту.

Остаточно міста, в яких пройдуть матчі ЧС-2018, визначаться у 2012 році. Вибір будуть робити чиновники ФІФА. В даний час на проведення ігор чемпіонату претендують 13 міст: Москва, Санкт-Петербург, Калінінград, Казань, Краснодар, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону, Самара, Саранськ, Сочі, Волгоград, Ярославль і Єкатеринбург.

Фурсенко не підтвердив, але і не спростував інформацію, що з'явилася в інтернеті про те, що квитки на матчі ЧС-2018 будуть коштувати від 35 до 80 тисяч рублів. За словами чиновника, зараз буде з'являтися "багато різних думок", а ціни на квитки будуть визначені ФІФА за рік-півтора до старту турніру. Як зазначив президент РФС, зараз ціни обговорювати безглуздо.

Росія отримала право провести ЧС-2018 2 грудня 2010. Члени виконкому ФІФА на засіданні в Цюріху віддали російській заявці перевагу перед ще трьома претендентами: Англією, Іспанією / Португалією та Бельгією / Голландією.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Росія не проводитиме матчі ЧС-2018 у Грозному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути