Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2012 18:22

Російський велогонщик зізнався у вживанні допінгу

Російський велогонщик зізнався у вживанні допінгу
Денис Галимзянов готовий відповісти за свої дії. Фото: katushateam.com

Російський велогонщик команди "Катюша" Денис Галимзянов зізнався у вживанні заборонених засобів. Про що сам гонщик повідомив у відкритому листі, текст якого викладено на офіційному сайті "Катюші".

16 квітня "Катюша" отримала офіційне повідомлення від Міжнародного союзу велосипедистів про те, що допінг-проба А Галімзянова, взята 22 березня, дала позитивний результат на заборонену речовину еритропоетин. Гонщик попередньо був відсторонений від участі у змаганнях, в тому числі, і від Олімпіади-2012, до остаточного з'ясування обставин того, що сталося.

"Я визнаю факт вживання забороненого препарату. Я віддавав повний звіт собі у своїх діях. Я готовий понести відповідне покарання. Ніхто з команди не знав і не міг знати про те, що я робив", - наводить текст листа сайт "Катюші".

Також Галимзянов відмовився від розтину допінг-проби B, оскільки позитивний результат на заборонені речовини веде за собою автоматичну дискваліфікацію на два роки.

25-річний Денис Галимзянов почав кар'єру в 2008 році. Головного успіху він досяг у 2011 році, вигравши багатоденку Париж - Брюссель, а також став кращим спринтером на гонці "Тур Пекіна". Планувалося, що Галимзянов буде лідером російської збірної в командній гонці на Олімпіаді в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Російський велогонщик зізнався у вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути