середа, 01 жовтня 2008 16:29

Російські бандити стверджують, що перемога "Зеніта" в Кубку УЄФА - куплена

Представники тамбовського злочинного угрупування заявили, що перемога пітерського "Зеніту" в Кубку УЄФА 2008 року була куплена на гроші цієї кримінальної організації.

За словами злочинців, вони забезпечили переможний результат "Зеніту" в матчах з "Баварією" і "Глазго Рейнджерс". За це вони дали хабарі у розмірі 20-40 мільйонів євро, повідомляє AFP з посиланням на іспанську газету АВС.

Інформацію про видачу хабарів отримала іспанська поліція, яка прослуховувала телефонні розмови ватажка тамбовського угрупування Геннадія Петрова і ще одного члена банди.

Злочинці говорили про те, що їм вдалося підкупити гравців і керівництво "Баварії" і "Глазго Рейнджерс". Поліцейським поки не вдалося встановити, чи дійсно члени тамбовського угрупування виходили на зв"язок з представниками німецького і шотландського клубів.

У звітному півфінальному матчі Кубку УЄФА сезону-2007/08 "Зеніт" переміг "Баварію" в Санкт-Петербурзі з рахунком 4:0 і за сумою двох зустрічей вийшов у фінал. У фіналі, що відбувся 14 травня в Манчестері, пітерський клуб обіграв "Глазго Рейнджерс" з рахунком 2:0.

У червні 2008 року іспанська поліція в ході операції "Трійка" затримала 20 членів тамбовського угрупування, семеро з яких пізніше були звільнені. У злочинців було вилучено більше 200 тисяч євро готівкою, а на їхніх рахунках влада заморозили близько 12 мільйонів євро.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Російські бандити стверджують, що перемога "Зеніта" в Кубку УЄФА - куплена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути