четвер, 14 червня 2012 06:49

Росію оштрафували на 120 тисяч євро за фанатів

Росію оштрафували на 120 тисяч євро за фанатів
Фото: ИТАР-ТАСС

Рішенням УЄФА Російський футбольний союз (РФС) оштрафований на 120 тис. євро, а з російської збірної з футболу може бути знято шість очок у відбірковому циклі до Євро-2016. Таке покарання накладено на російський футбол за неналежну поведінку російських уболівальників на матчі Росія - Чехія.

Зняття шести очок зі збірною носить умовний характер (буде застосовано в разі повторного порушення) і охоплює термін з цього моменту і до закінчення стикових матчів кваліфікації Євро-2016.

РФС може подати апеляцію на рішення УЄФА протягом трьох днів з моменту отримання вердикту у письмовому вигляді.

УЄФА відкрила справу проти РФС 9 червня після матчу Росія - Чехія. Тоді вболівальники з Росії влаштували масову бійку на стадіоні у Вроцлаві, в ході якої значні травми отримали співробітники стадіону.

Після вивчення звітів з безпеки і фото-і відеоматеріалів всі особи, які брали участь у бійці, були встановлені і оголошені в розшук. Польська преса повідомляла, що один з них служить в російському спецназі.

Також УЄФА проводить розслідування у зв'язку з отриманою інформацією про образу чеських футболістів російськими вболівальниками.

Варто зазначити, що УЄФА також почала дисциплінарне розслідування у справі поведінки російських уболівальників під час Євро-2012 і може покарати за порушення встановлених правил збірну Росії.

Нагадаємо, під час гри російської збірної з Польщею російські вболівальники розмістили гігантський плакат, який, на думку активістів антирасистського руху, є "екстремістським символом".

Зараз ви читаєте новину «Росію оштрафували на 120 тисяч євро за фанатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути