субота, 18 квітня 2020 19:58

Росії треба було дочекатися, доки Крим сам упаде до рук – Уткін

Росії треба було дочекатися, доки Крим сам упаде до рук – Уткін
Василь Уткін був ведучим "Футбольного клубу". Фото РІА Новості

Росія скористалася слабкістю України й анексувала Крим. Хоча їй краще було би дочекатися, доки півострів сам упаде до рук. Як це робить Китай у відносинах із Тайваню. Так вважає російський спортивний журналіст Василь Уткін. Про це пише "Трибуна".

"Я вважаю жителів Криму співгромадянами, я підтримую їх в цьому, тому що їх повинні захищати закони.

Що стосується способу приєднання Криму, то тут двох думок бути не може, це досить однозначно. При цьому я повинен сказати, що Україна, український народ, як будь-який народ перед лицем загрози, давно визначився і об'єднався в ставленні до всіх цих питань, зокрема, кажучи, що ви улучили момент, коли ми були слабкі. Друзі, так і буває в житті. Ось втрачаєте ви дружину. Піддалися якийсь слабкості своїй, а вона від вас взяла і пішла, можливо, до негідника, можливо, він чекав цього або взагалі спокусив її. Але сам ти куди дивився?"

Уткін пише, що не був в Україні з часів Євро-2012.

"І, нарешті, найістотніше. Я їхав з України в 2012 році з надією бувати там частіше. Я не посварився ні з ким з українських друзів. А хто з ними посварився і заради чого? Мені це незрозуміло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми любимо все приховувати до останнього моменту" – Уткін про збитий Боїнг

На світі є чимало спірних територій. Ось Тайвань вважає себе самостійною державою, а Китай не вважає. І потужності Китаю вистачило б, щоб захопити Тайвань. І я не вірю, щоб моменти для цього не траплялися. Але Китай просто прекрасно розуміє, що розвиваючись, стаючи могутніше, він обганяє Тайвань все далі і далі. І рано чи пізно він сам упаде йому в долоню як стиглий плід.

А є Західна Сахара, яку колись не поділили Малі і, по-моєму, Марокко, і вони воюють. Можна сказати, за жменю піску. Ну добре, там не жменя, а 84 мільярди вантажівок цього самого піску, але тим не менше. Ось два способи, як це все між ними відбувається. І мені китайський, якщо чесно, зрозуміліше і ближче. Куди поспішати?" - сказав Уткін.

Під час Євро-2012 Уткін коментував матчі на телеканалі "Україна".

Василь Уткін був топовим коментатором російських спортивних каналів з початку 1990-их років минулого століття. Кілька разів він висловлювався на тему україно-російських відносин. Зараз Уткін не працює на телебаченні.

Зараз ви читаєте новину «Росії треба було дочекатися, доки Крим сам упаде до рук – Уткін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути