четвер, 08 листопада 2018 15:27

Росіяни знову зганьбилися після допінгового скандалу

Росіяни знову зганьбилися після допінгового скандалу
Міжнародний союз біатлоністів позбавив Росію можливості приймати Кубок світу з біатлону до 2022 року

Міжнародний союз біатлоністів позбавив Росію можливості брати участь у Кубку світу з біатлону до 2022-го. Ситуацію не змінить навіть швидке відновлення в правах Союзу біатлоністів Росії.

Таку інформацію озвучив представник прес-служби Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Крістіан Вінклер норвезькому телеканалу NRK, пише 24tv.

"IBU може вибирати з заявок, які ми отримали. Ми вибрали ті країни, які відповідали кодексу WADA протягом всього процесу подачі заявок. Ми дотримуємося наших принципів. Це одна з причин, через які ми не надали Росії жодного етапу Кубка світу", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє українців очолюють рейтинг найкращих у своєму виді спорту

У списку країн, де пройдуть міжнародні змагання з біталону в 2020/21 і 2021/22 сезонах, названі Фінляндія, Австрія, Франція, Німеччина, Італія, Словенія, Чехія, Китай, Норвегія, Швеція, Білорусь, Естонія, Швейцарія, Польща, Словаччина, Латвія, США.

169 російських спортсменів не змогли брати участь у зимових Олімпійських іграх 2018-го через допінговий скандал. У листопаді 2017-го у росіян відібрали 13 медалей. Причина — застосування заборонених препаратів на зимових Олімпійських іграх у Сочі 4 роки тому. Також стало відомо, що колишній міністр спорту Росії Сергій Мутко намагався переконати додати допінг у проби сечі українського спортсмена.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знову зганьбилися після допінгового скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути