неділя, 25 травня 2008 13:26

Росіяни поступилися шведам у фіналі командного чемпіонату світу

Російські тенісисти не змогли виграти перший у своїй історії титул переможців командного чемпіонату світу. У вирішальному матчі, який відбувся в Дюсельдорфі, збірна Росії поступилася команді Швеції. Збірні виграли по одній одиночній зустрічі, а у парній на чемпіонському тай-брейку сильнішими були шведи.

Першими на корт у фінальному матчі вийшли Михайло Южний і Робін Содерлінг. Російський тенісист лише впродовж шести геймів вів боротьбу з суперником, а потім перевага шведа стала пригнічуючою - 6:3, 6:1. Потім Ігор Андрєєв у трьох сетах переграв Томаса Юханссона - 2:6, 6:3, 6:4.

Вирішальною стала парна зустріч, на яку капітан російської команди Шаміль Тарпіщев виставив Южного і Дмитра Турсунова. У шведів грали Содерлінг і Роберт Ліндстедт, які в парі виграли всі попередні зустрічі. Росіяни активніше почали матч, і в першій партії зуміли зробити брейк на подачі суперників.

Цієї переваги вистачило Турсунову і Южному, щоб узяти партію. У другому сеті збірній Росії знову вдалося зробити брейк, проте за рахунку 4:3 на свою користь вони не зуміли втримати власну подачу. В результаті доля партії вирішувалася на тай-брейку, в якому успішнішими були шведи.

За правилами АТР у парних зустрічах на всіх турнірах, окрім Кубка Девіса і тих, які входять у серію "Великого шолома", вирішальний сет не грається, а проводиться так званий чемпіонський тай-брейк, у якому перемагають ті, хто першим набере 10 очок (при цьому суперники повинні відставати не менше, ніж на два очка).

У напруженому тай-брейку, в якому перевага переходила від однієї команди до іншої, сильнішими виявилися шведи. Підсумковий рахунок матчу - 4:6, 7:6 (7:5), 11:9 на користь скандинавів.

За регламентом турніру в змаганнях беруть участь вісім команд, які розбиті на дві групи. Найсильніші команди з кожної групи виходять у фінал. Збірна Росії зайняла перше місце в суперництві з командами Італії, Німеччини та Іспанії. Росіяни ніколи в своїй історії не вигравали титул чемпіонів світу.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Росіяни поступилися шведам у фіналі командного чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути