неділя, 23 вересня 2007 11:40

Росія сенсаційно програє Німеччині в поєдинку Кубка Девіса

Після образливого програшу Миколи Давиденко в п"ятницю від Філіпа Кольшрайбера стало ясно, що фіналіст Кубка Девіса в протистоянні збірних Росії і Німеччини визначиться лише в неділю, нехай Ігор Андрєєв і переміг лідера збірної Німеччини Томмі Хааса.

Проте результат парної зустрічі також був гранично важливий. Капітани команд у результаті зробили наступний вибір. За Росію вишли грати Михайло Южний і Дмитро Турсунов, збірну Німеччини представляли Александер Ваське і Філіп Петцшнер.

32-річний Ваське - досвідчений турнірний боєць, який давно виступає за свою збірну на Кубку Девіса, причому, в основному, саме в парі.

А ось 23-річний Петцшнер не входить ні в парному, ні в одиночному рейтингу навіть в перші дві сотні кращих спортсменів миру. Проте німецька пара дала росіянам бій і виграла його.

Цікаво, що жоден з четвірки тенісистів, які вийшли на корт в суботу, в п"ятницю не грав в одиночних матчах. Отже мови про втому бути не могло. І Южний, і Турсунов планомірно готувалися саме до парного матчу, як, втім, і німці. І їх настрій був явно вищий російського. Навіть за підтримки трибун спорткомплексу "Олімпійський" Південний і Турсунов благополучно програли першу партію з рахунком 3:6. Проте потім зібралися і змогли перемогти з таким же рахунком в другому сеті.

При цьому в другій партії Турсунов і Южний змогли зломити опір німецьких тенісистів багато в чому завдяки вдалій першій подачі (чотири ейса за партію). У першому ж сеті росіяни подавали трохи гірше, за що і поплатилися, дозволивши суперникам зробити два брейк-пойнта, що і зумовило результат.

Зате в третій партії йшла вже рівна боротьба, і лише на тай-брейке Ваське і Петцшнер змогли вирвати перемогу - 7:4.

У четвертій частині справа знов дійшла до тай-брейка, причому росіяни постійно поступалися в рахунку і були на межі поразки в 12-му геймі, коли на своїй подачі Южний і Турсунов поступалися з рахунком 0:30. Проте змогли відігратися і навіть не довели справу до матчбола.

На тай-брейкеу рахунок швидко став 4:1 на користь німців, проте російські тенісисти змогли скоротити розривши. Проте гості на своєї подачі отримали право на три матч-бол. Два з них господарі відіграли, проте з наступним м"ячем справитися не змогли.

Рахунок став 2:1 на користь збірної Німеччини, і в одиночних зустрічах в неділю права на помилку у Андрєєва і Давиденко вже немає.

Хоча не виключено, що Шаміль Тарпіщев зробив перестановки в складі. Втім, після безглуздої поразки в парній зустрічі  капітан навряд чи ризикне випустити на корт Южного або Турсунова. Адже планувалося, що саме в суботу Росія зробить вирішальний крок до фіналу. Не програй Давиденко і зіграй зібраніш осійська пара в суботу, так воно б і було, інформує www.gazeta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Росія сенсаційно програє Німеччині в поєдинку Кубка Девіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути