пʼятниця, 27 червня 2008 11:37

Росія - не чемпіон (ФОТО)
10

Розгромна поразка збірної Росії у півфіналі від іспанців (0:3) завершила виступи команди Гуса Хіддінка на чемпіонаті Європи з футболу.

Росіяни жодного разу за свою історію не виходили з групи на серйозних міжнародних турнірах. Цього ж разу вони дійшли до півфіналу і виграли бронзові нагороди.

На груповій стадії змагань збірна Хіддінка у першому матчі програла тій же Іспанії 1:4. Потім були перемоги над греками (1:0) та шведами (2:0). У чвертьфіналі на них мало очікувати справжнє протистояння з боку голландців, які в групі "винесли" Італію, Францію та Румунію, але підопічні Марко ван Бастена своєї звичної на цьому турнірі гри не продемонстрували і росіяни цілком заслужено перемогли у додатковому часі 3:1.


У півфіналі всі говорили про те, що Росія вже не та, що була у стартовому поєдинку, і рахунок уже точно не буде таким розгромним, проте іспанці довели зворотнє. Голи Хаві, Гуіси та Сілви вивели піренейців у фінал.

Кілька нагод забити мав Фернандо Торрес, але у півфіналі йому так і не вдалося відзначитися. Натомість це зробив Гуіса, який і вийшов на заміну замість нього.

Найкращим гравцем матчу визнали Андреса Іньєсту. Цілком заслужено такий же приз можна було вручити і Фабрегасу, який замінив травмованого Давіда Вілью. Саме з його появою іспанці впевненіше почали почуватися у центрі поля і створювати ще більше неприємностей захисту росіян.

Команда Хіддінка намагалася відіграти хоч один м"яч, але ні Аршавін, ні Павлюченко нічого не змогли продемонструвати у цьому матчі.

Фінал чемпіонату Європи відбудеться у неділю на вже щасливому для іспанців стадіоні у Відні. Протистояти їм будуть чемпіони Європи 1996 року - збірна Німеччини.

Фото: REUTERS

Зараз ви читаєте новину «Росія - не чемпіон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути