Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2018 15:33

Росія може залишитись без Олімпіади-2020

Росія може залишитись без Олімпіади-2020
Через рішення московського суду щодо Зубкова Росію можуть залишити без наступної Олімпіади. Фото: Советский спорт

Збірну Росії можуть не допустити до Олімпійських ігор 2020-го в Токіо. Причина - рішення Московського міського суду від 21 листопада 2018-го.

Цей суд вирішив визнати російського бобслеїста Олександра Зубкова олімпійським чемпіоном на території Росії. Та дозволив не повертати олімпійські нагороди МОК. При тому, що 2017-го МОК позбавив спортсмена нагород через порушення антидопінгових правил. Також спортивний арбітраж (CAS) довічно відсторонив Зубкова від участі в Олімпійських іграх, але в лютому 2018-го замінив дискваліфікацію на відсторонення від змагань у Пхенчхані.

Таке рішення російського суду не могло залишитися поза увагою МОК. Останні надіслали до Олімпійського комітету Росії (ОКР) офіційне повідомлення з проханням "вжити необхідних юридичних заходів для забезпечення приведення у виконання рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) від 23 квітня 2018-го у зв'язку з постановою Московського міського суду від 21 листопада 2018-го", інформує Канал 24.

Відтак ОКР 5 грудня 2018-го подав апеляцію на рішення Московського міського суду, який, зокрема, порушує умови Конвенції визнання та приведення до виконання іноземних арбітражних рішень. У своїх діях ОКР виходить із того, що "рішення CAS, у принципі, не може бути предметом перегляду російськими державними судовими інстанціями, у тому числі Московським міським судом, у зв'язку з відсутністю юрисдикції останнього переглянути рішення, винесені міжнародним третейським судом (арбітражем)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висміяли рішення російського суду щодо спортсмена, який попався на допінгу

Якщо буде встановлено, що положення Олімпійської хартії МОК не виконуються у межах Російської Федерації, це може призвести до найжорстких санкцій – аж до повного відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх у складі Олімпійської команди Росії та під прапором Російської Федерації вже 2020-го у Токіо.

Зараз ви читаєте новину «Росія може залишитись без Олімпіади-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути