Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2009 13:17

Російський олігарх націлився на придбання команди НБА

Російський олігарх націлився на придбання команди НБА

Голова Союзу біатлоністів Росії та 24-й бізнесмен в списку найбагатших людей світу ForbesМихайло Прохоров може придбати клуб НБА "Нью-Джерсі Нетс". Про це сьогодні повідомив сайт провідного американського спортивного тижневика SportsIllustrated, посилаючись на високопоставлені джерела Національної баскетбольної асоціації.

Ця інформація озвучена в колонці Яна Томсена, котрий стверджує, що Прохоров - один з чотирьох потенційних власників "Нью-Джерсі", і (цитуємо) "найбільш інтригуючий ".

Оглядач SportsIllustrated також акцентує увагу на двометровому зрості Прохорова і припускає, що той зуміє дістати схвалення на цю покупку з боку ліги. Ще одним кандидатом на викуп клубу у його нинішнього основного власника Брюса Ратнера називається міноритарний акціонер "Нетс" Вінні Віола.

Нагадаємо, що Михайло Прохоров є давнім прихильником баскетболу. Будучи співвласником "Норільського нікеля", він виступав основним опікуном баскетбольного ЦСКА, але перестав брати участь в житті клубу після продажу своєї частки в цій корпорації.

За даними Sports.ru, зацікавленість у придбанні клубу НБА у Михайла Прохорова є вже впродовж декількох років, і він вже вступав в попередні переговори з представниками декількох клубів.

"Прохоров вважав за краще б придбати команду, по-перше, з Східного побережжя, куди зручніше літати, а по-друге, з міста, де є росіяни, - каже джерело Sports.ru. - "Нью-Джерсі" в цьому плані підходить ідеально: це вже майже Нью-Йорк, а скоро буде зовсім Нью-Йорк: команда планує переїзд до Брукліна. Щоправда, швидкого здійснення операції я б не чекав - вона може трапитися і через рік, і через два".

Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх націлився на придбання команди НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути