пʼятниця, 04 грудня 2009 10:24

Російський боксер-вбивця вийшов на волю

Російський боксер-вбивця вийшов на волю

Дворазовий чемпіон Росії з боксу Роман Романчук, засуджений за випадкове вбивство, випущений на волю. Про це 4 грудня повідомляє агентство "Інтерфакс".

В ході повторного розгляду справи суд району Фрунзе Владивостока перекваліфікував справу з перевищення необхідної самооборони в спричинення смерті з необережності і знизив термін покарання з півтора років позбавлення волі до одного року і двох місяців. Оскільки цей термін Романчук вже відбув, його негайно звільнили.

28 липня 2008 року Романчук, знаходячись у Владивостоку у складі олімпійської збірної, посварився в кафе з 22-річним місцевим жителем Олегом Мешковим. Мешков кілька разів вистрілив в боксера з травматичного пістолета. Романчук отримав контузію і травму мозку, але зміг відібрати у кривдника пістолет і вистрілити у відповідь. Мешков був поранений в око і пізніше помер у лікарні.

27 березня 2009 року суд Фрунзе засудив Романчука до півтора років колонії-поселення за перевищення самооборони і образу представника влади. Як захист, так і звинувачення оскаржили вирок в Приморському краєвому суді. Звинувачення наполягало на тому, що Романчук вчинив умисне вбивство, а адвокат стверджував, що його клієнт повністю невинен. У липні краєвий суд погодився, що вирок варто переглянути, і направив справу на новий розгляд.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Російський боксер-вбивця вийшов на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути