середа, 25 квітня 2018 11:18

Російські біатлоністи завершили кар'єру в збірній України

Російські біатлоністи завершили кар'єру в збірній України
Володимир Семаков разом із партнером повертаються в Росію

Колишні російські біатлоністи Олександр Жирний і Володимир Семаков, які були натуралізовані і виступали за збірну України, повертаються на свою історичну батьківщину.

Наставник чоловічої збірної України Юрай Санітра вирішив не включати Семакова і Жирного до складу української команди на наступний сезон, повідомляє XSPORT. Обох біатлоністів не розглядають у перспективі на новий олімпійський цикл.

Семаков та Жирний не планують завершувати кар'єру. Спортсмени повернуться в Росію і виступатимуть на місцевих змаганнях.

Семаков та Жирний збірну України почали представляти з сезону 2014-2015. Володимир тричі в особистих гонках Кубка світу фінішував у топ-20 і двічі ставав призером Кубка IBU. На рахунку Олександра - 3 попадання в топ-20 Кубка світу, бронза в змішаній естафеті чемпіонату Європи-2017 і 2-ге місце в спринті на етапі Кубка IBU 2015 року.

На Олімпійських іграх-2018 у Пхьончхані Володимир Семаков у спринті показав 78-й результат, в індивідуальній гонці був 31-м, а в естафеті допоміг збірній фінішувати на 9-му місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренеру збірної України з біатлону вказали на двері

Як відомо, словацький фахівець Юрай Санітра продовжить роботу з командою. Санітра очолив українську збірну 7 квітня 2016 року. Досвідчений тренер понад двох десятиліть присвятив розвитку біатлону в Словаччині. Як особистий тренер він привів Анастасію Кузьміну до титулу дворазової олімпійської чемпіонки, а Павола Хурайта - до бронзової нагороди Олімпіади у Ванкувері.

Зараз ви читаєте новину «Російські біатлоністи завершили кар'єру в збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути