пʼятниця, 11 грудня 2009 12:23

Роналду став найкращим бомбардиром групового етапу Ліги Чемпіонів

Роналду став найкращим бомбардиром групового етапу Ліги Чемпіонів

Найкращим бомбардиром групового етапу футбольної Ліги чемпіонів став Кріштіану Роналду. На рахунку португальського форварда мадридського "Реала" 6 м"ячів.

Слід зазначити, що 24-річний снайпер зіграв у чотирьох зустрічах групового турніру з шести, провівши на полі в цілому 270 хвилин ігрового часу. А забивав він у трьох іграх, причому завжди по два рази. Два своїх дубля Роналду оформив в поєдинках з французьким "Марселем" ("Реал" переміг - 3:0 і 3:1), а ще від двох його точних ударів постраждав швейцарський "Цюріх" (5:2).

Всього найкращий футболіст світу 2008 року в цій груповій стадії завдав 21 удару по воротах суперників, тільки 6 з яких пройшли повз мету, а ще 9 разів шлях м"ячу перегороджували воротарі і захисники суперників. Мадридський "Реал" зайняв перше місце в групі С, забивши 15 м"ячів - більше за всіх учасників. А ізраїльський "Маккабі" не забив жодного м"яча. Кріштіану Роналду не збирається зупинятися на досягнутому і має намір поповнити свій рахунок бомбардира в матчах плей-офф найпрестижнішого континентального клубного турніру.

На це ж розраховують і його конкуренти у суперечці найкращих снайперів Майкл Оуен ("Манчестер Юнайтед") і Мілош Красіч (ЦСКА), в яких зараз по 4 голи. А ось Едін Джеко, який забив стільки є м"ячів, вже не зможе вклинитися в цю боротьбу - його "Вольфсбург" продовжить виступи в другому за рангом турнірі - Лізі Європи.

Серед найкращих асистентів одноосібного лідера немає. По 4 гольових передачі в активі відразу у чотирьох гравців - бразильців Луіса Фабіана ("Севілья") і Вендела ("Бордо"), чеха Томаша Нецида (ЦСКА) і перуанця Хуана Варгаса ("Фіорентина"). Пальму першості тут можна віддати Фабіану, який провів на полі 333 хвилини, а решту зіграли значно більше часу.

Найбільше попереджень в пасиві "Реала" - 17, на один "гірчичник" менше отримали футболісти "Інтера". По два вилучення "заробили" гравці "Баварії", "Маккабі", "Марселя" і "Порту". Найбільш дисциплінованими командами виявилися "Вольфсбург" і "Ліверпуль", у яких всього по три попередження в шести проведених матчах.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбудеться 18 грудня. А матчі поновляться в лютому 2010 року. Перші поєдинки 1/8 фіналу пройдуть 16-17 і 23-24 лютого, повторні - 9-10 і 16-17 березня, чвертьфінал назначили на 30-31 березня і 6-7 квітня, півфінали пройдуть 20-21 і 27-28 квітня. Фінальний матч відбудеться 22 травня на мадридському стадіоні "Сантьяго Бернабеу".

За матеріалами Belta

Зараз ви читаєте новину «Роналду став найкращим бомбардиром групового етапу Ліги Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути