середа, 11 квітня 2018 20:11

"Рома": історія успіху в Лізі чемпіонів

"Рома": історія успіху в Лізі чемпіонів
Перемогою над "Барселоною" "Рома" переписує історію. Фото Reuters

У 1/4 фіналу Ліги чемпіонів "Рома" здійснила неймовірний камбек, поступившись "Барселоні" у першому матчі - 1:4. При цьому римляни мали негативну статистистику на цій стадії, програвши три останніх чвертьфінальні матчі.

Однак у рідних стінах з каталонцями підопічні Еусебіо ді Франческо зуміли тричі засмутити суперника і за рахунок голу на виїзді пробилися в насупний раунд.

Та вихід в 1/2 фіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи - не найбільший успіх "вовків". У розіграші Кубка чемпіонів-1983/84 "Рома" дісталася до фіналу.

У чвертьфіналі Кубку європейських чемпіонів сезону-1983/84 римляни взяли верх над берлінським "Динамо" - 4:2 (3:0 дома і 1:2 в гостях)

У півфіналі здолали "Данді Юнайтед". У тому протистоянні італійський клуб зазнав поразки в гостях - 0:2, проте вдома, як і з "Барселоною", реабілітувався, здобувши перемогу - 3:0.

А вирішальний матч з "Ліверпулем" вийшов вкрай драматичним: поєдинок, який проходив на "Стадіо Олімпіко" в Римі, завершився нічиєю - 1:1 (гол "Роми" в активі Пруццо), але в серії 11-метрових Фортуна посміхнулася англійцям.

До вашої уваги протокол матчу:

Фінал

"Ліверпуль" - "Рома" 1:1 (пен. - 4:2)

30 травня 1984 року. Рим. "Стадіо Олімпіко". 69 693 глядачів.

"Ліверпуль": Брюс Гроббелар, Філ Ніл, Алан Кеннеді, Марк Лоуренсон, Алан Хансен, Ронні Уїлан, Кенні Далгліш (Майкл Робінсон, 95 '), Семмі Лі, Іан Раш, Крейг Джонстон (Стів Нікол, 73'), Грем Сунесс . Невикористані заміни: Боб Болдер, Девід Ходжсон, Гарі Гіллеспі.

"Рома": Франко Танкреді, Мікеле Наппо, Себастьяно Нела, Убальдо Рігетті, Пауло Роберто Фалькао, Даріо Бонетті, Бруно Конті, Тоніньо Черезо (Марк Тулліо Струкель, 81 '), Роберто Пруццо (Одоакр Кьеріко, 64'), Ді Бартоломе, Франческо Граціані. Невикористані заміни: Астутільо Малджіогліо, Емідіо Одді, Франческо Вінченцо.

Голи: Філ Ніл, 14 - Роберто Пруццо, 42

Серія пенальті: Стів Нікол (промах, 0:0), Ді Бартоломе (0:1); Філ Ніл (1:1) Бруно Конті (промах, 1:1); Грем Сунесс (2:1), Убальдо Рігетті (2:2); Іан Раш (3:2), Франческо Граціані (промах, 3:2); Алан Кеннеді (4:2).

Вихід в 1/2 фіналу Ліги чемпіонів - не найбільший успіх "вовків"

До цього в рамках Ліги чемпіонів "Рома" двічі доходила до чвертьфіналу і обидва рази програвала.

Статистика "Роми" в двоматчових протистояннях 1/4 фіналу Ліги чемпіонів: -2

2007/08 "Манчестер Юнайтед" 0:3 (0:2 д, 0:1 г)

2006/07 "Манчестер Юнайтед" 3:8 (2:1 д, 1:7 г)

У нинішньому розіграші турніру шлях "Роми" був досить тернистим: перемога над "Карабахом" у другому турі групового етапу (2:1) стала для "Роми" першою в восьми матчах Ліги чемпіонів (вдома і на виїзді) з урахуванням кваліфікації. До цього вона не могла перемогти з 4 листопада 2015 року, коли на своєму полі завдала поразки "Байєру" - 3: 2. У четвертому турі команда Ді Франческо розгромила "Челсі" (3:0), а в шостому здолала "Карабах" (1:0).

Мінімальна перемога в домашній зустрічі з "Шахтарем" дозволила "Ромі" взяти верх в 1/8 фіналу за правилом виїзного гола (загальний рахунок у протистоянні - 2:2). Таким чином, в 25 останніх матчах турніру "Рома" здобула лише шість перемог при восьми нічиїх і 11 поразках.

З останніх 12 домашніх матчів у Лізі чемпіонів, включаючи кваліфікацію, "Рома" виграла п'ять поєдинків при трьох нічиїх і чотирьох поразках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Рома" розбила "Барселону" - фоторепортаж

"Рома" - триразовий чемпіон Італії: 1942, 1983 та 2001. У чемпіонаті 2016/17 посіла друге місце, нині перебуває на четвертому.

Зараз ви читаєте новину «"Рома": історія успіху в Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути