неділя, 13 грудня 2015 17:34

Робертозалежна "кадра" і бундестім в процесі зміни поколінь: що потрібно знати про суперників збірної України

Робертозалежна "кадра" і бундестім в процесі зміни поколінь: що потрібно знати про суперників збірної України
Фото: reuters.com

Вчора в Парижі відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи 2016 року, яка пройде наступного літа у Франції. Наша збірна опинилася в групі С разом з командами Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

Представляємо коротко суперників синьо-жовтих на найближчому Євро.

Німеччина

Безумовно, найсильніша команда нашої групи, її беззаперечний фаворит. Чинний володар Кубка світу (всього бундестім ставав найсильнішим на планеті 4 рази - +1954, 1974, 1990 і 2014 р.р.) і триразовий чемпіон Європи (1972, 1980 і 1996 р.р.). Кваліфікацію на майбутнє Євро німці пройшли, здобувши перше місце в групі з такими командами, як Польща, Ірландія, Шотландія, Гібралтар і Грузія. Підсумок відбору - 7 перемог, 1 нічия і 2 поразки - від Польщі та Ірландії.

Сумарна вартість гравців - 347 млн євро. Найдорожчий - Томас Мюллер - 75 млн євро, він же кращий бомбардир (9 голів). Ще один безумовний лідер - голкіпер Мануель Нойер. Разом з тим, після перемоги на останньому мундіалі в команді Йоахіма Льова відбувається процес зміни поколінь. І в цьому полягає основний шанс для України.

Що стосується історії зустрічей зі збірною України, то бундестім і синьо-жовті перетиналися 5 разів. Жодного разу українцям не вдалося здобути перемогу в цій дуелі. На рахунку німецької команди три нічиї і дві перемоги. Останній раз бундестім обігравав Україну, якою керував ще Валерій Лобановський у раунді плей плей-оф кваліфікації до КС-2002.

Польща

Бронзовий призер двох мундіалей - 1974 і 1 982 р.р. Найсвіжіші спогади про збірну Польщі - кваліфікація на КС-2014. Тоді синьо-жовті здобули блискучу перемогу у Варшаві, 3:1. Перемога вдома була більш скромною, але не менш важливою, 1:0. Цей фактор має дива для нашого суперника додатковим мотіваційнім допінгом. Всього ж Польща і Україна зіграли між собою 7 матчів, в яких поляки 2 рази перемагали, ще стільки ж разів розходилися миром і в 3-х випадках фінальний свисток арбітра фіксував перемогу українців.

На Євро-2016 команда Адама Навалкі кваліфікувалася з другого місця в групі, пропустивши вперед лише Німеччину. На рахунку поляків 6 перемог, 3 нічиїх і 1 поразка. Також у групі виступали Ірландія, Шотландія, Гібралтар і Грузія. Сумарна вартість гравців - 179 млн євро. Провідні гравці збірної Польщі, що представляють топ-чемпіонати континенту - Гжегож Крихов'як ("Севілья"), Якуб Блащиковські ("Фіорентина"), Войцех Щесни ("Рома"), Аркадіуш Мілік ("Аякс"). Найкращий бомбардир і одночасно найдорожчий футболіст - нападник "Баварії" Роберт Левандовські (14 голів, 70 млн євро). Тут як козир, так водночас і слабке місце "кадри". Успіх команди дуже залежний від форми Роберта, а сам нападник - від хавбеків і не завжди здатний самотужки вирішувати долю епізоду.

Північна Ірландія

На Євро-2016 вийшла з першого місця в групі з командами Румунії, Угорщини, Фінляндії, Греції та Фарерських островів. На рахунку у відборі 6 перемог, 3 нічиїх і 1 поразка. Козирі команди - тактика, характер і самовіддача. Найкращий бомбардир - форвард "Норвіча" Кайл Лафферті (7 голів). Найдорожчий гравець - захисник "Вест Бромвіча" Джонні Еванс (6 млн євро), в цій кваліфікації зіграв всього чотири гри, в одній з них був замінений. Сумарна ж вартість гравців куди скромніша на тлі команд Німеччини та Польщі - "всього" 37 млн євро.

Щодо зустрічей з Україною, то на тут статистика налічує 4 зустрічі. У 2-х з них перемогу здобули синьо-жовті, ще стільки ж ігр завершилися внічию.

Зараз ви читаєте новину «Робертозалежна "кадра" і бундестім в процесі зміни поколінь: що потрібно знати про суперників збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути