неділя, 03 червня 2018 20:11

Рідко підвищую голос - Зідан тріумфально відпрацював у "Реалі"

Минулого тижня головний тренер "Реала" Зінедін Зідан приголомшив футбольну громадскість, оголосивши про свою відставку.

45-річний французький фахівець так пояснив своє рішення: "Вирішив не продовжувати роботу з "Реалом". Це несподіваний момент, але команді, щоб вона продовжила перемагати, потрібні зміни, новий підхід і робочі методики. Тому я прийняв таке рішення. З величезною любов'ю ставлюся до цього клубу і його президента".

Gazeta.ua пропонує пригадати тренерську роботу славетного француза.

Після завершення кар'єри футболіста Зідан не збирався ставати тренером. "Думав зайнятися чимось іншим", - зізнався тоді Зінедін.

Після трьох років перепочинку 2009-го француз повернувся в "Реал" і став радником президента Флорентіно Переса.

 

Він впливав на трансферну політику, іноді самостійно вів переговори, балансував між Пересом і головним тренером Жозе Моурінью.

У сезоні-2012/13 проводив індивідуальні тренування з найталановитішими молодими гравцями - Хесе і Альваро Моратою. А вже влітку 2013-го потрапив у штаб Карло Анчелотті.

"Саме цим я і хотів займатися. Коли я закінчив кар'єру, то поміняв багато різних посад, зустрів різних людей, а потім зрозумів, що треба повертатися до того, що дає енергію і ентузіазм. Потрібно робити те, що любиш. Для мене це футбол", - зізнався тоді Зідан.

2014-го Зідан вперше спробував самостійну роботу, очоливши "молодіжку" "Реала". Під керівництвом Зідана команда видала жахливу серію: всього одна перемога в шести стартових турах. Але згодом результати стабілізувалися.

Не можна бути занадто м'яким з гравцями - поступово я це зрозумів

Звичайно, це перебільшення, але щоб стати класним тренером, Зідану дійсно довелося додати агресії.

"Не можна бути занадто м'яким з гравцями. Поступово я це зрозумів - як говорити хлопцям те, що вони не готові або не хочуть чути. Це необхідно для загального успіху. При цьому я все одно рідко підвищую голос. Якби я багато кричав, то перестав би бути собою", - зазначив Зінедін.

Зідан - типовий трудоголік, він приходив до свого кабінету до 8:30 і працював до пізнього вечора, переписувався або телефонував помічникам, щоб обговорити, як можна краще підготуватися до наступного матчу.

Серйозно допоміг Зідану його асистент Давид Беттоні. Вони познайомилися ще 1988 року в "Канні", коли Беттоні підселили в кімнату Зідана в академії. Усі, хто працював з Давидом, відгукуються про нього як про чудового тактика.

Зідан очолював "Реал" 2,5 року і за цей час виграв 9 трофеїв: три Ліги чемпіонів поспіль, чемпіонат Іспанії, два Суперкубка Європи, Суперкубок Іспанії, два клубних чемпіонату світу.

А фінальним акордом роботи в "Реалі" став тріумфальний поєдинок з "Ліверпулем" у Києві.

 

Дивіться, як Зідан привів "Реал" до третьої поспіль перемоги в Лізі чемпіонів.

Наступним кроком у кар'єрі легенди світового футболу може стати збірна Катару. Французький фахівець отримуватиме шалені гроші за підготовку команди до КС-2022.

"Зідан може очолити збірну Катару і готуватиме її до Кубку світу-2022. 50 млн в рік протягом чотирьох років... Гроші вирішують все?", - заявив представник збірної Катару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому Зідан залишив "Реал"

Під керівництвом Зідана "Реал" видав фантастичну серію з 73 матчів із забитими голами - абсолютний рекорд не лише для Іспанії, але і для всіх топових ліг.

Зараз ви читаєте новину «Рідко підвищую голос - Зідан тріумфально відпрацював у "Реалі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути