четвер, 31 травня 2018 16:14

Експерт пояснив, чому Зідан залишив "Реал"

Експерт пояснив, чому Зідан залишив "Реал"
Після відставки Зідан зможе більше часу приділяти родині. Фото: Reuters

Після перемоги в Лізі чемпіонів, яка стала для "Реала" третьою поспіль, головний тренер мадридців Зінедін Зідан несподівано оголосив про свою відставку.

Gazeta.ua попросила прокоментувати ситуацію 57-річного українського фахівця Олега Федорчука:

"Відставка Зінедіна Зідана дійсно стала несподіваною, адже команда щойно здобула третю поспіль перемогу в Лізі чемпіонів. Однак, на мій погляд, француз правильно зробив, адже колективу потрібні зміни, якийсь новий сплеск. Зідан витиснув максимум з цієї команди і з себе. Краще піти на злеті, ніж при падінні.

Є такі ситуації, коли один фахівець будує, потім інший руйнує і третій знову дає колективу нове життя. Зараз у "Реала" щось схоже, коли треба руйнувати і перебудовувати. Зідан тривалий час не отримував живлення в кадровому питанні, футболісти приїлился один до одного, багато хто вичерпав свій потенціал, декому повністю розкритися заважають травми. Незрозуміла ситуація з лідером команди Кріштіану Роналду, чи йде він, чи залишається. Та й деякі інші футболісти в підвішеному стані.

У чемпіонаті Іспанії "Реал" поступається не лише "Барселоні". "Атлетико" став набагато міцнішим і вже здатен нав'язати мадридцям реальну боротьбу. Зідан це бачив і хотів змінити ситуацію.

Є такі ситуації, коли один фахівець будує, потім інший руйнує і третій знову дає колективу нове життя. Зараз у "Реала" щось схоже

"Реалу" треба оновлювати команду, а для цього потрібен новий фахівець. Який саме? Багато провідних іспанських команд дивляться у бік Латинської Америки. Можливо, мадридці також підуть цим шляхом. Але потрібен амбітний фахівець. Не хочу конкретизувати, це вирішуватиме президент клубу, але, вважаю, це повинен бути не надто старий і не молодий фахівець. Той, хто вже зарекомендував себе, але ще не втратив бажання вчитися і розвиватися.

Зідан заявив, що розглядає інші варіанти. Чи не лукавить? Упродовж усієї своєї кар'єри він показував щирість. Можна не любити "Реал", але не поважати Зідана неможливо. Навіть у якихось негативних моментах він завжди був щирим. Думаю, і цього разу він нікого не вводив в оману. Тим більше, у нього підростає майже півкоманди футболістів. Треба й дітям, яких у Зінедіна четверо, приділити увагу, передати свій досвід.

Чи бачу я Зідана на чолі збірної Франції у разі її невдалого виступу на Кубку світу в Росії? Не лише на мою думку, а й багатьох фахівців, Франція є одним з фаворитів прийдешнього мундіалю. В команді підібрані висококваліфіковані виконавці, які показують стабільну гру і результати. На домашньому Євро-2016 французам зовсім трохи не вистачило для перемоги, але це має слугувати хорошим уроком на майбутнє.

Багато провідних іспанських команд дивляться у бік Латинської Америки. Можливо, мадридці також підуть цим шляхом. Але потрібен амбітний фахівець

Звичайно, для Зідана роботу зі збірною була би найкращим варіантом, адже в національній команді немає такого навантаження, як у клубі. Однак сумніваюся, що це станеться найближчим часом. Можливо, в наступному відбірковому циклі до Євро-2020. Такий хід подій був грандіозним кроком для французької команди. Зідан залишив "Реал" на злеті і здатний витримувати високу планку на наступному місці роботи", - сказав Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент "Реала" зізнався, чи стала для нього несподіванкою відставка Зідана

Зідан очолював "Реал" із січня 2016 року і за цей час виграв із мадридським клубом три Ліги чемпіонів поспіль, а торік - ще й чемпіонат Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Зідан залишив "Реал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути