Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2021 18:32

Ребров пройшов тренерську школу. Цим відрізняється від Шевченка - Несенюк

Ребров пройшов тренерську школу. Цим відрізняється від Шевченка - Несенюк
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

Український тренер 44-річний Андрій Шевченко покинув збірну України.

Наставник не захотів продовжувати контракт до завершення Кубка світу. в Катарі.

"Від Андрія Шевченка, який би міг після Євро-2020 красиво передати свою посаду колишньому партнеру по нападу збірної, Сергій Ребров відрізняється так само, як відрізнявся від колег музикант із старої мініатюри про одеський похоронний оркестр, який на відміну від них, знав ноти. Ребров, на відміну від Шевченка, пройшов справжню тренерську школу. Він починав у "Динамо" одним із численних асистентів тренера, а згодом двічі привів команду до чемпіонського титулу. Невипадковість свого успіху Сергій довів в Угорщині, зробивши "Ференцварош" тричі чемпіоном, і вивівши команду до Ліги чемпіонів. І все це без жодних кумів – виключно за невеликого сприяння добре відомого футбольного агента угорського походження.

Окрім прийняття рішення Андрію Павелку слід ще й умовити Реброва залишити заради збірної дуже фінансово вигідну посаду тренера нікому не відомої арабської команди. Мотивом будуть, звісно, не гроші – до національної збірної кличуть не всіх! Інша річ, що "попередники" практично не залишили новому тренеру збірної України шансів на вихід до фінального турніру Кубку світу. Можна лише повторити "подвиг Фоменка", який, очолив збірну згаданого вже 2012 року після Блохіна, який несподівано залишив команду, і практично з безнадійної ситуації вивів її у плейоф, де наші мінімально поступилися французам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головного кандидата на посаду тренера збірної України

Чи реально це зробити Сергію Реброву або комусь іншому, чи навряд? Гадаю, що перемагати Фінляндію, Казахстан та Боснію українці просто зобов'язані. Нічого складного – слід лише не тягнути до збірної невідомо кого за "квотою" всім відомого клубу. Згадайте футболіста Судакова, якого Шевченко почав цієї весни зненацька випускати на поле у матчах збірної, побачивши в цьому футболісті дуже глибоко захований талант. Тепер той Судаков не потрапив навіть до заявки на останній матчі "Шахтаря" в чемпіонаті України! І це лише один із прикладів видатної роботи попереднього тренерського штабу збірної на чолі із Шевченком. Тож коли цього не робити, то друге місце і шанс на плейоф у нас ще зберігається. А далі вже як пощастить", - написав журналіст Микола Несенюк.

Подробиці читайте у "Країні" від 5 серпня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal

Зараз ви читаєте новину «Ребров пройшов тренерську школу. Цим відрізняється від Шевченка - Несенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути