Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2013 13:01

Райкконен офіційно повертається у Ferrаri

Райкконен офіційно повертається у Ferrаri
Кімі Райкконен став чемпіоном Формули-1 з Ferrari у 2007 році ФОТО: topgearrussia.ru

Команда Ferrari офіційно оголосила про склад пілотів на наступний сезон. Місце Феліпе Масси забере Кімі Райкконен. Контракт фіна з італійською командою розрахований на два роки. Іспанець Фернандо Алонсо, який виступає за "Скудерію" з 2009 року, залишиться у команді до 2016 року.

"Ferrari оголошує про досягнення домовленості з Кімі Райкконеном. Фін приєднається до Фернандо Алонсо у складі команди і виступатиме за неї два наступних сезони" , - сказано в офіційному прес-релізі Ferrari.

На даний момент Райкконен виступає за британську команду Lotus F1 Team, яка підписала з ним контракт у 2012 році, ознаменувавши цим повернення фіна у "Формулу-1" після дворічної перерви.

Контракт Райкконена з Lotus F1 Team закінчується наприкінці сезону-2013. Ще влітку у пресі почали з'являтися чутки про його перехід в Red Bull Racing до триразового чемпіона світу Себастьяну Феттелю на місце австралійця Марка Веббера. Але 2 вересень було офіційно оголошено, що партнером Феттеля стане Даніель Ріккьярдо. Розглядалася можливість продовження контракту з Lotus F1 Team, проте команда, яка зазнає фінансових труднощів, так і не змогла надати фіну певних гарантій.

Другий пілот Ferrari бразилець Феліпе Масса у своєму твіттері оголосив, що з 2014 року не виступатиме за "Скудерію" . Таким чином, ймовірність переходу Кімі Райкконена у Ferrari різко зросла.

Раніше Райкконен вже виступав за Ferrari і приніс їй чемпіонський титул у 2007 році. У 2009 році на місце фіна прийшов дворазовий чемпіон "Формули -1" Фернандо Алонсо. Кімі Райкконен є останнім виступав за Ferrari пілотом, який завоював титул чемпіона світу.

Зараз ви читаєте новину «Райкконен офіційно повертається у Ferrаri». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути